POSLJEDNJI MOHIKANAC

Pao i Ivo, Čilić potvrdio dominaciju

05.02.2010 u 18:44

Bionic
Reading

Pred jedva nešto više od dvije tisuće gledatelja odigran je najzanimljiviji meč PBZ Zagreb Indoorsa. Četvrtfinalni hrvatski derbi između Čilića i Karlovića otišao je na Marinovu stranu rezultatom 7:6(6), 6:4

Marin je krenuo silovito, novi Ivaniševićev učenik izlazio je na mrežu čak i kada situacije nisu bile sasvim dobro pripremljene. Agresija mu je u uvodnim gemovima donijela četiri lopte za obrat, no Karlović je ostao čvrst. U drugoj polovici seta dominirali su servisi i pristupilo se očekivanom tie breaku. Ivo je prvi stekao prednost, no odmah ju je i prosuo, što je Čiliću bilo dovoljno da jednim čvrstim reternom stvori i iskoristi prvu set loptu.

Čilić, koji ovaj turnir igra na sjajnom nivou, nastavio je u jakom ritmu i već na početku drugog seta prvi put u karijeri (ovo im je bio prvi dvoboj) uzeo servis poznatom 'bombarderu'. S obzirom da Karlović tijekom turnira nije nijednom uzeo protivnički servis, to je bio njegov početak kraja.

Tijekom čitavog meča Marin se nije suočio niti s jednom break prilikom i nakon 102 minute igre proslavio je svoju 13. pobjedu u 14 nastupa u sezoni. Karloviću, koji niti u petom pokušaju nije ušao u polufinale turnira u rodnom gradu, nisu pomogla niti 24 neobranjiva servisa.

Tako je Čilić, prvi nositelj i branitelj naslova, ostao na brisanom prostoru. Bez obzira hoće li ga u polufinalu čekati Melzer (vjerojatno) ili Marchenko, pred najmlađim članom top 10 je imperativ pobjede. Drugi polufinale nudi njemački obračun Berrera i Petszcnera, bilo koja kombinacija u kojoj nema Čilića sahranila bi finale ovog događaja.