financijski fair-play

Panika u Parizu; zbog milijunskih dugova PSG mora pod hitno prodati jednu od zvijezda

23.12.2018 u 13:02

Bionic
Reading

PSG je praktički već osigurao naslov prvaka u francuskom prvenstvu, izborio je i osminu finala Lige prvaka, ali čelnici kluba našli su se u velikom problemu. Zbog kršenja financijskog fair-playa prijeti im teška kazna Uefe...

Nad Parkom prinčeva nadvili su se tamni oblaci, francuski prvak pod sve je većim pritiskom Europske nogometne organizacije (UEFA) koja prijeti ozbiljnim sankcijama.

Naime, PSG se žalio Uefi, ali male su šanse da će im ta žalba biti prihvaćena jer za kršenje financijskog fair-playa jednostavno nema tolerancije. Tako će PSG do ljeta 2019. godine morati nekako 'poravnati' svoje financije jer cifre na strani ulaganja/potrošnje moraju biti jednake onima u stavci prihoda.

A PSG je u ovom trenutku najmanje 170 milijuna eura u minusu, a novac će najlakše namaknuti prodajom igrača. Francuski mediji navode kako će čelnici PSG-a 'u izlog' staviti svoje najveće zvijezde - Neymara i Mbappea!

  • +3
Liga prvaka: PSG - Liverpool Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Jasno je kako za sjajni dvojac ne nedostaje interesa, doslovno u redu već odavno stoje madridski Real, Manchester City, Chelsea, Manchester United, Juventus... Pitanje je samo tko će ponuditi više jer PSG jednostavno mora prodavati. Ako ne ujednači financijsko izvješće prijeti mu izbacivanje iz europskih natjecanja na nekoliko sezona, a to si francuski velikan ne može dozvoliti. Lakše će preživjeti bez Neymara ili Mbappea...