šok i nevjerica

Panika u Liverpoolu; Jürgen Klopp za samo nekoliko dana ostao bez pola momčadi

16.10.2018 u 21:20

Bionic
Reading

Na Anfieldu jednostavno ne mogu vjerovati da se u nepunih tjedan dana moglo dogoditi toliko nesreće. Pamtit će Klopp i 'redsi' ovaj reprezentativni tjedan jer je momčad Liverpoola praktički desetkovana, u nastavak sezone ulazi bez sedam standardnih igrača

Adam Lallana i Alex Oxlade-Chamberlain već su neko vrijeme izvan momčadi i pitanje je - posebice za Oxlade-Chamberlaina - kad će se uopće vratiti. No, i bez njih je Liverpool sjajno krenuo u novu sezonu, 'redsi' s 20 osvojenih bodova dijele vodeće mjesto na prvenstvenoj ljestvici s Manchester Cityjem i Chelseajem.

I baš sad, kad se očekivala 'eksplozija', da momčad Jürgena Kloppa krene u napad na sam vrh, dogodila se strašna nesreća za 'redse'. Prvo se u posljednjoj prvenstvenoj utakmici, u remiju 0:0 s Manchester Cityjem ozlijedio kapetan James Milner kojemu je stradao mišić. A sada je i reprezentativni tjedan uzeo 'danak u krvi', pamtit će na Anfieldu sredinu listopada 2018. godine. I to ne po dobru.

Dakle, s reprezentativnih se okupljanja 'ranjeni' vraćaju Mohamed Salah (ozljeda mišića), Virgil Van Dijk (napuknuće rebara), Saido Mane (lom palca) i Naby Keita (prepone). Tako je Klopp u samo nekoliko dana ostao bez čak sedam igrača, a koliko je loše stanje znat će tek krajem ovog tjedna nakon detaljnih pregleda.

  • +5
Premiership, Chelsea - Liverpool Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Činjenica je kako je Van Dijk igrao s napuknutim rebrima i za Liverpool, sada mu se stanje nakon sraza s Njemačkom samo dodatno pogoršalo, Keitu su iznijeli s tribina, ali to su morali učiniti suigrači jer na susretu Gvineje i Ruande nije bilo Hitne pomoći, a time ni - nosila! Pa se ti ozlijedi...

Salah se ekspresno vratio u Liverpool nakon što je šepajući napustio teren u pobjedi Egipta protiv Swazilanda, 'redsi' sad čine sve kako bi se njihov najbolji igrač što prije oporavio i zaigrao. 

Kako god bilo, sljedećih će nekoliko tjedana na Anfieldu biti prava pravcata bolnica.