DIO POSLA I HRVAT ŽIŽIĆ

Panika u Clevelandu zbog teške ozljede zvijezde; sprema se velika promjena u momčadi

31.01.2018 u 12:08

Bionic
Reading

Cleveland Cavaliersi, prvaci NBA lige iz 2016. godine, u velikim su problemima jer osim neplaniranog broja poraza ostali su na dva mjeseca bez vrlo važnog igrača Kevina Lovea

U utakmici protiv Detroit Pistonsa, koju su u gostima izgubili 125:114, već nakon pet minuta igre 211 cm visoki Kevin Love napustio je igru, a ubrzo je utvrđeno da je riječ o lomu kosti lijeve ruke.

'Jednostavno nemamo sreće. Sa svime što nam se događalo u posljednje vrijeme moramo smisliti kako ćemo igrati svaku večer, a da ne opteretimo igrače. Nije nam se ovo moralo dogoditi. Kevin će biti odsutan dva mjeseca, teško nam je', kazao je vidno zabrinuti LeBron James nakon utakmice.

Naravno, Love će zbog ozljede propustiti i All-Star utakmicu koja je na rasporedu 18. veljače, a u kakvim je problemima momčad Clevelanda, dovoljno govori podatak da su od posljednjih 16 utakmica čak 11 puta poraženi.

Prema mišljenju košarkaških analitičara, trener Cavsa Tyronn Lue više nije tako siguran na klupi kluba koji je igrao tri NBA finala u nizu. Velik broj poraza i loša kemija u momčadi, čemu je dokaz već 20 poraza i sve lošija pozicija na ljestvici, zabrinuli su čelnike kluba.

No isto tako se mnogi pitaju hoće li 21-godišnji hrvatski centar Ante Toni Žižić napokon dobiti priliku pokazati što zna u sljedeća dva mjeseca, na koliko su ostali bez Lovea. Da je Žižić u dobroj formi, potvrđuje i učinak iz razvojne NBA G lige, gdje je u 13 utakmica za momčad Chanton Charge na prosjeku od 14,8 koševa, osam skokova i 1,2 blokade za 23,2 minute na terenu.

Zaista je nejasno zašto 214 cm visoki Žižić, koji je stigao iz Boston Celticsa u velikoj zamjeni igrača, nije dobio priliku u trenutku kada je postalo jasno kako imaju problema s obrambenim skokom i obranom. Uz Tristana Thompsona, mladi Omišanin Žižić jedini je centar kojeg imaju u Cavsima, a nije nemoguće da do 9. veljače, kada je zadnji rok za zamjenu igrača, u Cavse stigne čak i DeAnde Jordan iz LA Clippersa, kako pišu neki analitičari.

Naime, nakon što su poslali Blakea Griffina u Detroit, čelnici Clippersa naglasili su da se okreću mladim igračima i izgradnji potpuno nove momčadi. U tu priču savršeno se uklapa Žižić, a Cavsi koji love još jedno finale dobili bi defanzivno orijentiranog centra i jednog od najboljih skakača lige. Naravno, u cijeloj priči oko potencijalnih zamjena igrača iz Clippersa u paketu s Jordanom mogao bi otići i sjajni strijelac Lou Williams.

  • +3
Hrvatska košarkaška reprezentacija na Eurobasketu Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia