NOVI TESTOVI

Panika u Atletico Madridu uoči važne utakmice koja sada dolazi u pitanje; Šime Vrsaljko ima koronavirus!

10.08.2020 u 14:17

Bionic
Reading

Nakon što je objavljeno kako su dva nogometaša Atletico Madrida pozitivna na koronavirus, dan kasnije se doznaje kako je jedan od njih hrvatski nogometaš Šime Vrsaljko. Zbog svega je u ovom moćnom klubu zavladala panika...

Podsjetimo, nogometaši Atletico Madrida trebali su u četvrtak (13. kolovoza) u Lisabonu odigrati utakmicu četvrtfinala Lige prvaka protiv Red Bull Leipziga, no sad je ta utakmica pod velikim znakom pitanja. Inače, pobjednik tog dvoboja u polufinalu ide na boljeg iz susreta Atalanta - PSG.

Svi iz Atletica koji su trebali krenuti put Lisabona testirani su na koronavirus, a na posljednjem setu testova otkriveno je kako su dvije osobe pozitivne. Nešto kasnije Aletico Madrid je službeno objavio, uz zahvalu medijima, kako su dva igrača pozitivna na virus; uz Šimu Vrsaljka je zaražen i Angel Correa.

Doznaje se kako se zaraženi igrače, kao što nalažu pravila, trenutačno nalaze u samoizolaciji te kako će u ponedjeljak svi igrači i klupsko osoblje ponovno biti testirani.

'U subotu 8. kolovoza svi članovi prve momčadi i naše ekspedicije za Lisabon su testirani na koronavirus, kako to zahtijeva Uefin protokol, kako bi sudjelovali u četvrtfinalu Lige prvaka. Rezultati su došli u nedjelju i pojavila su se dva pozitivna slučaja, oni su izolirani u svojim domovima i podaci su odmah dostavljeni španjolskim i portugalskim vlastima, Uefi te Portugalskom i Španjolskom nogometnom savezu. Isto tako, aktiviran je odgovarajući akcijski protokol predviđen za ove slučajeve što nalaže da se izvrše novi testovi i naprave određene preinake u terminima treninga te samoj strukturi i razvoju putovanja i smještaja u Lisabonu', priopćili su iz Atletico Madrida prije nego se doznalo o kojim se igračima radi.