nitko nije pošteđen

Panika u Arsenalu: Članovi stručnog stožera bili su u kontaktu s koronavirusom, igrači su u karanteni, a odgađa se i veliki derbi

11.03.2020 u 11:24

Bionic
Reading

Engleski prvoligaš Manchester City odlučio je odgoditi utakmicu Premier League protiv Arsenala koja se trebala igrati u srijedu zbog straha od koronavirusa

Engleski prvoligaš Manchester City odlučio je odgoditi utakmicu Premier League protiv Arsenala koja se trebala igrati u srijedu zbog straha od koronavirusa.

Manchester City i Arsenal su trebali igrati večeras u 21,00 sat na Etihadu utakmicu 28. kola Premier League, ali je odgođena iz sigurnosnih razloga. Naime, nogometaši Arsenala i članovi stožera su u samoizolaciji jer su bili u kontaktu s predsjednikom Olympiakosa Evangelosom Marinakisem poslije utakmice šesnaestine finala Europske lige krajem veljače. Marinakis, koji je i predsjednik nogometnog kluba Nottingham, pozitivan je na koronavirus.

'Odluka o odgađanju večerašnje utakmice donesena je iz sigurnosnih razloga i na preporuku liječnika nakon što je otkriveno da su članovi stožera Arsenala bili u kontaktu s predsjednikom Olympiakosa Evangelosom Marinakisom koji je pozitivan na Covid-19', navodi se u priopćenju Cityja.

Arsenal je pak sa svoje strane objavio priopćenje u kojem također navodi i da je 'jedan dio igrača' u samoizolaciji sljedećih 14 dana, kao i dio stožera kluba. Nisu navedena imena o kojim se igračima radi.

Svi bi trebali izaći iz karantene u petak kako bi se pripremili za sljedeću prvenstvenu utakmicu protiv Brightona koja je na rasporedu u subotu.

Premier League je objavila da za sada ne razmatra mogućnost odgađanja drugih utakmica.

U Velikoj Britaniji do sada je zabilježen 373 slučaj oboljelih od koronavirusa, a šest umrlih.