#WeWantToPlay

Panika među NFL igračima zbog straha od zaraze koronavirusom; postavili su ultimatum vodstvu lige ili 'neće biti nogometa'

20.07.2020 u 14:32

Bionic
Reading

Za nešto manje od dva tjedna trebali bi biti otvoreni trening kampovi NFL momčadi uoči početka nove sezone američkog nogometa, a igrači su od vodstva lige zatražili bolje mjere zaštite od koronavirusa kao uvjet da se od rujna nađu na terenima širom SAD-a.

Mnogi igrači su u nedjelju svoje stavove objavili putem društvenih mreža, s vrlo jasnim porukama iz kojih se može isčitati spremnost na bojkot, ne budu li poboljšane zaštitne mjere protiv koronavirusa. Njihove objave na twitteru pratio je ključni slogan #WeWantToPlay (Mi želimo igrati).

'Mi želimo igrati, ali želimo i zaštiti svoje voljene', napisao je 'quarterback' Seattle Sehawksa Russell Wilson čija je supruga trudna.

'Još uvijek ne postoji jasan plan vezan za zdravlje igrača i obiteljsku zaštitu', istaknuo je Wilson.

U skupini igrača zabrinutih nedostatkom zaštitnih mjera našao se i 41-godišnji vođa napada New Orleans Saintsa Drew Brees.

'Nogomet nam je potreban! Sport nam je potreban! Treba nam nada! Nespremnost NFL-a da slijedi preporuke svojih medicinskih stručnjaka će to spriječiti. Ako NFL ne napravi svoj dio kako bi igrači ostali zdravi, neće biti nogometa u 2020. Jednostavno je tako. NFL učini nešto', poručio je Brees.

'Quarterback' aktualnih prvaka Kansas City Chiefsa i odnedavno najbolje plaćeni američki sportaš svih vremena Patrick Mahomes neizravno je izrazio svoju zabrinutost.

'Pripremam se za početak treninga ovaj tjedan nadajući se da će NFL donijeti sigurne i prave protole kako bismo se osjećali zaštićeni igrajući sport koji volimo', objavio je Mahomes.

Obrambeni igrač Houston Texansa J. J. Watt je bio detaljan u svom istupu naglašavajući da igrači ne znaju koliko će često biti testirani, a zapitao se i što će biti poduzeto u slučaju pozitivnih rezultata na testiranjima.

Predstavnici NFL igrača i vodstvo lige još uvijek nisu postigli dogovor oko protokola vezanih za pripreme uoči nove sezone. No, NFL je poručio da će i dalje implementirati protokole 'temeljene na savjetima vodećih medicinskih stručnjaka'.