Tri nova pozitivna

Zavladala je nova panika u NBA ligi; koronavirus se proširio u još dva kluba u kojima nema Hrvata, ali situacija je ozbiljna

25.06.2020 u 08:56

Bionic
Reading

Dok ljubitelji košarke željno iščekuju nastavak NBA sezone kraljem srpnja, koja je u ožujku prekinula pandemije koronavirusa, među igračima je opet zavladala mala panika zbog širenja virusa

Poznato je kako su neki igrači već najavili kako neće igrati završnicu sezone zbog straha od zaraze, neki su i pozivali na bojkot, a kako bi se panika i nelagoda još dodatno pojačali objavljena je vijest kako su još trojica NBA igrača pozitivna na koronavirus.

U vodstvu NBA lige nitko ne stvara paniku zbog toga jer su sve poduzeli da uoči ulaska 22 momčadi u kompleks Disney World na Floridi svaki igrač, trener ili osoba iz logistike mora biti redovito testirana na koronavirus.

Tako se doznaje da su tri NBA igrača iz dvije momčadi, a to su Jabari Parker i Alex Len iz Sacramento Kingsa te Malcolm Brogdon iz Indiana Pacersa, pozitivna su na koronavirus (Covid-19), objavila je i službeno u srijedu NBA liga.

Dobra vijest jest kako se to dogodilo krajem lipnja, a trening kampovi otvaraju se početkom srpnja pa će tako sva tri igrača morati u samoizolaciju i propustit će prve treninge. No, mnogi su zabrinuti ako se virus pojavi u još nekoliko klubova što će biti s nastavkom sezone…

'Prije nekoliko dana testiran sam i utvrđeno je da sam pozitivan na Covid-19 te sam odmah otišao u samoizolaciju u Chicagu gdje ću i ostati', kazao je Parker dodavši:

'Oporavljam se i osjećam se dobro. Radujem se što ću se priključiti suigračima u Orlandu kada se vratimo na terene u nastavku sezone.'

Ukrajinski centar Alex Len na svom Instagram profilu također je objavio kako ima koronavirus, dok je Brogdon potvrdio na stranicama Pacersa da je pozitivan.

No, mnogi se pitaju što će se dogoditi s NBA sezonom, koja se prema rasporedu nastavlja 31. srpnja, ako netko od igrača bude pozitivan unutar kompleksa Disney World?

Što se Hrvata u NBA ligi tiče od onih čije momčadi igraju u play-offu očekuje se kako bi najdalje mogao otići centar LA Clippersa Ivica Zubac. Naime, ako njegova momčad dođe do NBA finala prvak će biti poznat najkasnije 12. listopada.

Podsjetimo, najbolji Hrvat u NBA ligi Bojan Bogdanović tijekom korona krize obavio je operaciju zgloba na desnoj ruci i trenutačno se oporavlja na relaciji rodni Mostar i Dubrovnik gdje s obitelji provodi odmor.