TRENER HITA PRVENSTVA

Pamić: Ostat ću ako ćemo se boriti za naslov prvaka

30.03.2010 u 17:45

Bionic
Reading

Prvoligaš iz Karlovca hit je prvenstva, a njegov trener Igor Pamić osvježenje na hrvatskoj trenerskoj sceni. Naime, kako je rekao, jedan je od rijetkih koji kolegama želi puno sreće i uspjeha, a svoje ambicije gradi na rezultatu

Pobjedom protiv Rijeke od 2:0, nogometaši Karlovca stigli su do trećeg mjesta prvoligaškog društva. No, osim rezultatom, pažnju su plijenili i igrom.

'Mogu reći da sam pun zadovoljstva jer ovakav rezultat nije nitko očekivao. Uoči sezone potajno sam se nadao da ćemo, ukoliko dobro krenemo, napraviti nešto zapaženo. Nakon dva remija, imali smo kontinuitet igara i rezultata i to se odmah vidjelo na plasmanu. Mi smo konstanta, s minimalnim oscilacijama', rekao je u uvodu Igor Pamić ili, kako mu mnogi tepaju, 'div iz Žminja'.

Kao trener uveo je Istru u prvu ligu, a preuzimanjem Karlovca prošao je put od trećeligaša do konkurenta za Europu.

'Tada je u Istri bila užasna situacija jer igrači nisu mjesecima dobivali plaću. Sada mi je ipak kudikamo lakše raditi jer situacija u Karlovcu je mnogo bolja. Kada sam preuzimao momčad, najavio sam da ću otići kada ih dovedem do Kupa UEFA. Ugovor imam još za sljedeću sezonu i nadam se da ću ostati ukoliko se zadrži ovakvo stanje. Naravno, i ako klub bude imao ambicija ući u borbu za naslov', u šaljivom je tonu nagovijestio trener Karlovca pod čijom palicom igra i njegov sin Zvonko.

Stigli ste do borbe za Kup Uefa. Hoćete li biti razočarani ostanete li ipak bez nje?

'Prije početka proljetnog dijela sezone čitao sam tko je sve želi i vidio da imaju manje bodova od nas, pa sam i ja prihvatio njihovo razmišljanje. Naravno, ako imaš malo peha, a tu prije svega mislim na ozljede, ili ako te prati sreća, onda ti se sve može okrenuti. Meni je sada najvažnije da imamo kontinuitet igara i rezultata, a gledao sam i ždrijeb do kraja sezone. Mi igramo s jakima, ali i oni igraju međusobno, pa ne mogu reći da nam je teže nego drugima.'

Na čemu temeljite kontinuitet, i vlastiti i onaj svoje momčadi?

'Prije svega u selekciji. Istina, promijenili smo dobar dio momčadi, ali smo u devet tjedana priprema uspjeli postaviti stvari na pravo mjesto. U prva dva kola smo još malo kaskali, a potom je sve krenulo u željenom smjeru, a jedina kriza koju smo imali, od dvadesetak dana, nije ostavila prevelik trag.'

S obzirom na vaše uspjehe, možda poželite preći u veći klub. U inozemstvu ili Hrvatskoj, a to su prije svih Dinamo i Hajduk.

'Svaki trener ima ambicija raditi u velikom klubu pa tako i ja. No, sada ne razmišljam o odlasku iz Karlovca, prioritet mi je izboriti Europu, a onda se, kao što sam najavio, sljedeće sezone boriti i za naslov prvaka. Međutim, svi mi prvenstveno ovisimo o rezultatima, oni nas drže tamo gdje jesmo. I zato želim, vjerojatno suprotno razmišljanjima većine drugih, svim hrvatskim trenerima puno sreće i uspjeha. Ne želim karijeru graditi na nečijem neuspjehu, već na svom rezultatu', poručio je Pamić.