SVI ZADOVOLJNI

'Pakleni' prvi puta trenirali u Spaladium Areni

05.01.2009 u 21:40

Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija je u ponedjeljak po prvi puta trenirala u velikoj dvorani novosagrađene Spaladium Arene koja može primiti 12.000 gledatelja, a u kojoj će 'pakleni' igrati utakmice u prvom dijelu Svjetskog rukometnog prvenstva

Hrvatski rukometaši su se upoznali s parketom dvorane u kojoj će 16. siječnja utakmicom protiv Južne Koreje otvoriti Svjetsko prvenstvo. U Spaladium Areni hrvatski rukometaši će 9. siječnja odigrati i prijateljsku utakmicu protiv Slovenije koja se smatra generalnom probom uoči Svjetskog prvenstva i nakon koje će se izbornik Lino Červar sa suradnicima od sadašnjih 21 igrača koliko ih je na završnim pripremama u Splitu odlučiti za 16 koliko ih se može prijaviti za Svjetsko prvenstvo.

Igrači i stručni stožer su nakon večerašnjeg prvog treninga izrazili zadovoljstvo uvjetima koje pruža ta dvorana. Vidno raspoloženi Ivano Balić je izjavio kako je zadovoljan Arenom.

'Veliki je uspjeh što je najsportskiji grad na svitu (Split) dobio ovakvu dvoranu', kazao je Balić, dok je Zlatko Horvat dodao kako je Spaladium Arene zaista prekrasna.

Pomoćni trener hrvatske reprezentacije Slavko Goluža tvrdi kako će se igrači brzo prilagoditi uvjetima u novoj dvorani.

''Naši igrači neće imati poteškoća sa prilagodbom na ovu dvoranu jer su mnogo toga prošli i imaju iskustva', rekao je Goluža.