PREMIJER NA KOLJENIMA

Pahor Slovencima počistio kopačke

19.11.2009 u 13:11

Bionic
Reading

Slovenski predsjednik vlade Borut Pahor nije iznimka među političarima koji na krilima velikih sportskih uspjeha hvataju poneki jeftin bod. Nakon dvoboja je ispunio obećanje i trenutnim narodnim herojima očistio kopačke

Premijer je između dvije utakmice obećao da će u slučaju prolaza na SP nogometašima očistiti kopačke i u izjavi državnoj televiziji rekao da je obećanje i održao.

'Obećanje sam, kako i priliči, ispunio. Čestitke svim igračima koji su ispoštovali odluku vlade da Slovenija mora pobijediti rezultatom 1:0', bio je dobro raspoložen Pahor i nastavio se šaliti.

'S Rusima smo i dalje u dobrim odnosima, iako mi je drago da ih nismo pobijedili u Moskvi. Bojim se da bi me onda uhitili na licu mjesta', dodao je za Žurnal.

Predsjednik Danilo Türk bio je potpuno euforičan. Rekao je kako su ovi igrači Sloveniju svrstali u red svjetskih nogometnih velesila i počeo skandirati: 'Šampioni, šampioni!'

Ruski predsjednik Medvjedev bio je razočaran, ali je procijedio: 'Nije mi lako, kao ni našim navijačima, sreća je danas bila naklonjena Slovencima', dok Roman Abramović nije želio izustiti niti riječ. Tek je upozorio fotografe da ga ne snimaju.

Slovenija je u velikoj euforiji, Prešernov trg u Ljubljani pun je navijača koji čekaju da im se u popodnevnim satima pridruže i igrači. Neki su na ulicama od završetka utakmice.