AUSTRALIAN OPEN

Paes i Štepanek spriječili rekord braće Bryan

28.01.2012 u 14:42

Bionic
Reading

Mike i Bob Bryan su ovom prilikom tražili put do osvajanja dvanaeste Grand Slam krune, što bi bio i rekordan doseg u igri parova, no zahvaljujući Leanderu Paesu i Radeku Štepaneku ostali su na brojci 11

Bob zabranio supruzi da gleda finale

Bob Bryan je uoči susreta upozorio svoju trudunu suprugu da meč ne gleda zbog velikih tenzija i nervoze što se ispostavilo kao dobar savjet.

'Ona je sada na zasluženom odmoru i ne smije izlaziti iz kreveta i uzrujavati se. To su posljednji dani pred porođaj i još malo će doći taj veliki trenutak. Rekao sam joj da ne gleda mečeve, a pogotovo finale jer može naštetiti bebi koja pristiže'.

Indijski tenisač Leander Paes i Čeh Radek Štepanek osvojili su, kao nepostavljeni nositelji, turnir parova na Australian Openu. U finalu su sa 7:6(1), 6:2 pobijedili prve nositelje, braću Bryan.

Mike i Bob Bryan su ovom prilikom tražili put do osvajanja dvanaeste Grand Slam krune, što bi bio i rekordan doseg u igri parova. No, s obzirom na poraz ostaje blizancima brojka od jedanaest pobjeda koliko imaju i legendarni australski tenisači Mark Woodforde i Todd Woodbridge.

Inače, Paes je prije ovog finala odigrao čak pet završnih mečeva na Grand Slam turnirima, s raznim partnerima, protiv američkog para. I niti jednom nije Paes uspio pobijediti, sve dok mu se u paru nije pridružio Štepanek. Također, ovom je pobjedom Paes kompletirao naslove na sva četiri Grand Slam turnira. Za Štepaneka je ovo premijerno slavlje na jednom od 'četiri velika'.

Pobjedu su Paes i Štepanek proslavili plesom na terenu, a recimo još da je Indijac time osvojio 48. ATP krunu u karijeri i to sa jedanaest različiti suigrača.