SITNA LOVA, VELIKA IGRA

'Padobranac' Jeffrey je najbolje što se dogodilo Medveščaku

15.10.2012 u 17:11

Bionic
Reading

Dustin Jeffrey je sudjelovao u četiri od ukupno šest golova Medveščaka u dvije utakmice, a u momčad je stigao kao 'padobranac'. Prema igri koju je prikazao dosad, 24-godišnji Kanađanin zaista je najbolje što se Medveščaku dogodilo ove sezone

Jeffrey u Sjevernoj Americi

Dustin Jeffrey odigrao je u NHL-u tek 66 utakmica, ostvarivši pritom 21 poen (12 golova, 9 asista), no u AHL-u je definitivno stavio traga. U 182 utakmice postigao je 52 gola i ostvario 102 asistencije (154 boda).
U Penguinsima je daleko od zvijezde, no to je ionako teško postati uz veličine kakve su Sidney Crosby i Jevgenij Malkin. Već sama prilika da trenira s njima i katkad odigra utakmicu je velika, grandiozna stvar.

Iako je Damir Gojanović donedavno uporno tvrdio kako u Medveščaku neće igrati nijedan NHL-ovac ako neće imati namjeru ostati do kraja sezone, stvari su se promijenile kad je u igru došao Dustin Jeffrey. Poznastvo kapetana Alana Letanga sa 24-godišnjim Kanađaninom, a zajedno treniraju već četiri ljeta, bilo je presudno za preporuku objema stranama: i upravi kluba i hokejaševim agentima. I savršeno je jasno da je plan - upalio!

Mladi Kanađanin nije NHL zvijezda, štoviše upitno je koliko je uopće dobar za četvrtu navalu Pittsburgh Penguinsa, no nakon dvije utakmice u Ebelu savršeno je jasno kako je s njim 'brlog' dobio dimenziju više. Čovjek je odigrao samo dvije utakmice, u međuvremenu imao tek jedan ili dva treninga s novom momčadi, no u obje odigrane utakmice svojim je učinkom osigurao dvije pobjede 'medvjedima'.

U zagrebačkoj utakmici protiv Znojma nije uspio poentirati, no oba Medveščakova pogotka stigla su nakon njegovih asistencija. Samo dva dana kasnije, na gostovanju u Dornbirnu, u pobjedi 4:3 postigao je dva gola, uključujući i onaj odlučujući u produžetku. Jeffrey je, dakle, sudjelovao u četiri od ukupno šest golova Medveščaka u dvije utakmice, a u momčad je stigao kao 'padobranac'.

Jeffrey navodno igra u Zagrebu besplatno, što je u najmanjoj mjeri malo čudno. Skloniji smo vjerovati da igra 'na žeton', za neki relativno sitni novac, no sigurno je manje plaćen od velike većine igrača koji su ljetos dovedeni u klub. Novac koji Medveščak mora mjesečno plaćati za njegovo osiguranje manji je od od 2.000 eura mjesečno, a ako ostane dulje od 19. studenoga do kad mu traje ugovor, tad će i njegovo dovođenje biti 100 posto opravdano. Realno, teško da će NHL locout završiti prije Nove godine, a pitanje je čak hoće li uopće i biti sezone.

Kad se sve zbroji i oduzme, sasvim je očito da je Dustin Jeffrey najbolje što se dogodilo Medveščaku ove sezone. Momčad je trenutno na četvrtom mjestu ljestvice, igra dobro, a mladi NHL-ovac popravlja stanje s neučinkovitošću napadača. Stvari sad izgledaju malo bolje, pa se valja nadati da će i lockout potrajati...