PLES MILIJUNAŠA

Pada novi rekord u nogometu; Manchester City pripremio nevjerojatan iznos za braniča

07.01.2020 u 21:05

Bionic
Reading

Treneri najbogatijih europskih klubova u pravilu nemaju problema s igračkim kadrom. Kad im netko zatreba, vlasnici samo otvore blagajnu i kupe im novu zvijezdu bez obzira na cijenu

U tu kategoriju spada i Manchester City. Klub ima igrači kadar vrijedniji od milijardu eura, ali Pep Guardiola odlučio ga je pojačati u zimskom prijelaznom roku.

Naime, 'građani' imaju velikih problema s ozljedama, igranje na više fronti uzelo je danak, a posebno se to vidi u prvenstvu gdje branitelj naslova debelo zaostaje za vodećim Liverpoolom.

Muke sa zadnjom linijom Guardiola je odlučio riješiti šopingom, a njegov prvi pik je stoper Napolija Kalidou Koulibaly za kojeg su interes pokazali i drugi premijerligaši poput Manchester Uniteda i Arsenala. Odštetna kluazula senegalskog braniča je 120 milijuna eura, a u Cityju su spremni iskeširati taj iznos.

  • +5
FA kup, Manchester City - Port Vale Izvor: Profimedia / Autor: Martin Rickett / PA Images / Profimedia

Ukoliko se to dogodi Koulibaly će postati najskuplji defanzivac i srušiti rekord Harrya Maguirea, koji je iz Leicestera u Manchester United prešao za 87 milijuna eura.