NIKAD KRAJA PROBLEMIMA

Ozljeda i Modrića izbacila iz prvih 11

31.03.2009 u 09:02

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija jutros je iz Zagreba krenula prema Barceloni, gdje će presjesti na autobus te krenuti prema tri sata udaljenoj Andori. U momčadi, osim ranije otpisanih, nema ni Jerka Leke, a za utakmicu je upitan i nastup Luke Modrića

Prohladno vrijeme ispratilo je hrvatske nogometaše iz Zagreba koji su u utorak ujutro čarterom krenuli prema Barceloni, a potom i autobusom prema Andori. Isti takvi uvjeti, možda čak i lošiji (u ponedjeljak je bilo nula stupnjeva) dočekat će naše nogometaše u Pirinejima.

'Javio nam se Srebrić iz Andore i kaže da je hladno, na svu sreću bez oborina, ali što je još važnije, teren je u nešto boljem izdanju nego što je bio na posljednjoj utakmici', rekao je Bilić prije leta.

Nažalost, vremenski uvjeti nisu jedina Bilićeva briga:

'Luka Modrić trenirao je s nama u ponedjeljak, međutim nisam siguran hoćemo li ga koristiti. Ako ne bude potrebe, držat ćemo ga na klupi.'

Što se plana puta do pobjede tiče, kapetan Darijo Srna bio je prilično jasan.

'Moramo od prve minute igrati agresivno, ali ne srljati, bilo bi sjajno kad bismo gol zabili što prije jer tada bi nam se i domaćini otvorili. Znamo da će igrati gotovo svi na svojoj polovici terena, zato ćemo morati napadati sa svih strana', naglasio je kapetan Darijo Srna koji je, baš kao i svi ostali reprezentativci, odradio brojna fotografiranja u zagrebačkoj zračnoj luci.

Igrača Šahtara ne brinu izostanci.

'Nema veze, ionako imamo širok izbor kvalitetnih igrača. Svi su se pokazali kao dobre zamjene i zato ne treba strahovati', završio je Srna.

Tek nešto neraspoloženiji bio je veznjak kijevskog Dinama Ognjen Vukojević koji se nada da bi mogao zaigrati od prve minute:

'Ja sam spreman, ali nažalost nije moje da se stavljam u momčad. Najvažnije je da protiv Andore osvojimo tri boda, u bilo kojem sastavu, i da spremni i raspoloženi dočekamo Ukrajince u lipnju.'

Osim dvije skupine djece iz vrtića koja su razgledavala aerodrom, hrvatsku reprezentaciju pozdravilo je i oko 150 navijača koji putuju na utakmicu u organizaciji kluba Uvijek vjerni i turističke agencije Speranza.