U IZBORU GOAL.COMA

Özil, Hernandez i Van der Vaart 'krađe' sezone

25.04.2011 u 15:25

Bionic
Reading

Nogometni portal Goal.com objavio je zanimljivu listu 10 najboljih europskih transfera sezone, a Real Madrid, inače poznat po svom lutanju u kupovinama igrača, jedini je klub sa dva igrača na toj ljestvici

Zasluge, naravno, idu treneru Joseu Mourinhu, jer je upravo on inzistirao da mu se u klub dovede pouzdani stoper Ricardo Carvalho iz Chelseaja (6. najbolji transfer sezone) za 'smiješnih' osam milijuna eura. A Mourinhu pripada i ulov sezone - Nijemac turskih korijena Mesut Özil, pristigao iz Werdera za 15 milijuna eura.

U 46 nastupa za kraljevski klub u ovoj sezoni Özil je zabio 10 golova te upisao 18 asistencija.

Druga 'krađa' sezone pripada menadžeru Manchester Uniteda Sir Alexu Fergusonu koji je u najvećoj tajnosti doveo meksičko čudo od igrača Javiera Hernandeza Chicharita iz Chivas Guadalajare za 9 milijuna eura.

Hernandez je u 38 nastupa zabio 18 golova za crvene vragove, a neki od njih ključni su pogoci sezone. Već sad za mladog Meksikanca govore da je jedna od najboljih kupovina u povijesti engleskog Premiershipa.

A kako je pogodio s Özilom i Carvalhom, tako je Mourinho promašio s Nizozemcem Rafaelom van der Vaartom kojega je za sitniš (9 milijuna eura) pustio u londonski Tottenham. Van der Vaart ubrzo je postao jedan od ključnih igrača menadžera Harryja Redknappa u sezoni u kojoj je klub ostvario povijesni plasman u četvrtfinale Lige prvaka. U 30 utakmica postigao je 12 golova.

10. Nacer Chadli (iz AGOVV-a u Twente, odšteta: 500.000 eura)
9. Kevin-Prince Boateng (Genoa - Milan, 3 milijuna eura)
8. Shinji Kagawa (Cerezo Osaka - Borussia Dortmund, 350.000 eura)
7. Moussa Sow (Rennes - Lille, bez odštete)
6. Ricardo Carvalho (Chelsea - Real Madrid, 8 milijuna eura)
5. Raul (Real Madrid - Schalke, bez odštete)
4. Edinson Cavani (Palermo - Napoli, posudba i 16 milijuna eura dogovoren transfer)
3. Rafael van der Vaart (Real Madrid - Tottenham, 9 milijuna eura)
2. Javier Hernandez (Chivas Guadalajara - Manchester United, 9 milijuna eura)
1. Mesut Özil (Werder - Real Madrid, 15 milijuna eura).