Šok za Hrvata

Ovome se nije nadao: Rakitić sletio u Barcelonu, a onda je nastao pravi kaos zbog kojeg je jedva došao kući

15.10.2019 u 09:35

Bionic
Reading

Ivan Rakitić sletio je u Barcelonu nakon utakmice u Cardiffu, ali put do doma otežali su mu veliki prosvjedi Katalonaca

Barcelona je u potpunom kaosu nakon što su grad okupirali brojni prosvjednici koji se bune protiv presuda katalonskim dužnosnicima i bore za neovisnost Katalonije. Epilog njihovog prosvjeda bila je blokirana zračna luka, željezničke postaje, metro i neke od glavnih prometnica.

Organizatori prosvjeda nazvali su se 'Demokratski tsunami' i poručuju kako oni 'odbacuju osuđujuće presude' katalonskim dužnosnicima koji su dobili zatvorske kazne između devet i 13 godina zbog ustanka i korištenja javnog novca za organiziranje referenduma o nezavisnosti 2017. kojeg je bio zabranio Ustavni sud, te posljedičnog jednostranog proglašenja samostalne republike Katalonije.

Još troje dužnosnika osuđeno je na zabranu obnašanja javnih funkcija i novčane kazne. Veliki prosvjed i neredi u Barceloni otežali su život u tom gradu, a u središtu kaosa našao se i naš Ivan Rakitić koji se vraćao s okupljanja hrvatske nogometne reprezentacije.

Raketa je iz Cardiffa letio direktno za Barcelonu, ali kada je stigao u Španjolsku, aerodrom El Prat je već bio blokiran, a prekinute su bile i željeznička i metro linija do grada. Automobili ispred zračne luke samo su nepomično stajali pa je Raketa morao kući krenuti pješice. Nakon nekog vremena pješačenja s putnom torbom na leđima uspio je dozvati taksi i doći doma svojoj obitelji.

'Dobro sam i u kući sam sa svojim princezama. Hvala vam na porukama', javio se Rakitić svojim fanovima na društvenim mrežama, a njegova supruga Raquel koja ga je dočekala s kćerima pripremila mu je bezglutenski biskvit s mrkvom kao dobrodošlicu.

'Pogledaj tko te čeka, Ivane. Mamin biskvit bez glutena. Volim te', otkrila je Raquel.

Rakitiću je pješačenje od aerodroma najmanji problem s obzirom na to da ga u Barci ponovno čeka mučna borba za poziciju koju je ove sezone iznenađujuće izgubio, ali vjerujemo da ga je to još dodatno iznerviralo, posebno nakon kiksa u Cardiffu.