rekonstrukcija u ljeto

Ovome se ni Kovač nije nadao: prvo mu prijetili otkazom, a sada može potrošiti cijelo bogatstvo

13.12.2018 u 17:16

Bionic
Reading

Bayern kojeg vodi bivši hrvatski izbornik Niko Kovač povezao je pet utakmica bez poraza, što je smirilo tenzije oko njegova ostanka na klupi bavarskog velikana

Bayern je od sredine studenog bez poraza, a samim time utišale su i priče oko moguće smjene Nike Kovača. Čak se otišlo i korak dalje, te se sada već piše kako će Kovač u sljedeću sezonu ući s osvježenim i pomlađenim kadrom, odnosno o njegovom statusu više nema ni slova.

Prema pisanju Kickera, Bayern u skorašnjem zimskom prijelaznom roku neće biti previše aktivan, ali će zato u ljeto sljedeće godine krenuti u preslagivanje momčadi i potrošiti veću količinu novca.

  • +2
Ajax Amsterdam - Bayern München, 6. kolo Lige prvaka, 2018/19. Izvor: Pixsell / Autor: EXPA/PIXSELL

Nekoliko igrača već je najavilo da napušta Bayern, a među njima su Arjen Robben i Franck Ribery, a isti izvor piše koja petorica igrača su kandidati za napadačke opcije, a to su:

Luka Jović (Eintracht), Christian Pulisic (Borussia Dortmund), Timo Werner (RB Leipzig), Nabil Fekir (Lyon) i Thorgan Hazard (Borussia Mönchengladbach). Glavni u pregovorima bit će Hasan Salihamidžić.

Također, osim ofenzivaca, Bayern prema pisanju Kickera, tražit i pojačanja u obrani i na mjestu defanzivnog veznog.

Prema nekim drugim napisima, na bayernovom radaru su i dva igrača Ajaxa, Matthijs de Ligt (19) i Frenkie de Jong (21), a koje gledaju i još neki veliki europski klubovi. Procjenjuje se da će dvojac budući klub stajati više od 150 milijuna eura, ali Bavarci baš i nisu poznati kao rasipnici. Štoviše, do danas su najviše platili 42 milijuna eura za Corentina Tolissa.

Izvjesno je da nas čeka vrlo dinamično ljeto po pitanju transfera u Bayernu i da će se trošiti puno više nego je to za Bayern uobičajeno.