uči i s 36 godina

Ovom izjavom o Đokoviću i Nadalu, Federer je pokazao svoju veličinu

13.03.2018 u 09:46

Bionic
Reading

Najbolji tenisač svijeta, 36-godišnji Roger Federer, koji je na prvo mjesto ATP liste vratio prije nekoliko tjedana, evidentno ima još dovoljno motiva jer kako kaže - tek je sada uspio 'popraviti backhand'. Nakon toliko godina u vrhunskom tenisu...

Švicarski tenisač Roger Federer na prvom Mastersu sezone u Indian Wellsu brani naslov. No, već na startu turnira ispao je jedan od najvećih Federerorvih suparnika - Novak Đoković, dok se drugi, Rafa Nadal, nije ni pojavio na turniru.

'Kad su Novak i Rafa na turniru, atmosfera je posve drugačija, napetija, zanimljivija', naglasio je Federer i dodao:

'Ne znam točno kakvu je ozljedu imao Đoković. Iako se dugo i dobro poznajemo, već se neko vrijeme nismo vidjeli. I zato jedino što mogu reći jest da očito nije spreman sto posto. Pokušao je izbjeći operaciju, jer to je uvijek zadnja opcija. Nadam se da će se oporaviti, kao i Wawrinka, Nishikori, Murray'.

  • +9
Roger Federer Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Upitan hoće li će njegova odluka u vezi s igranjem na zemlji imati veze s Nadalovom formom, prvi tenisač svijeta je odgovorio:

'Ne, još nisam smislio što ću, ali moje odluke ne ovise o rasporedu Rafe ili Novaka. Sve ovisi o tome što želim i kako se osjećam. Evo, mogu reći kako sam napravio veliki pomak u igri backhandom, ali ne znam koliko bi mi to pomoglo protiv Rafe na zemlji, na kojoj se on odlično kreće. Nismo dugo igrali na toj podlozi i naravno da bih volio novi okršaj na tri dobivena seta'.

Federer će u četvrtfinalu igrati protiv Francuza Jeremyja Chardyja a da bi ostao na vrhu ATP liste mora stići barem do polufinala.