ANKETA I RASPRAVA

Ovo su glavni razlozi sramotne posjete utakmice Dinamo-Porto!

Bionic
Reading

Službeni podatak Uefe kako je na utakmicu Lige prvaka između Dinama i Porta s plaćenom ulaznicom na stadion u maksimir ušlo točno 4683 gledatelja šokirao je sve simpatizere 'modrih'

Što je razlog tako slaboj posjeti?

Teško je dati egzaktan odgovor pa smo analizirajući ovu utakmicu - te nakon razgovora sa stanovnicima Zagreba (video anketa u prilogu) - većinom dobili odgovore kako je jedan od 'glavnih krivaca' za ovakvo stanje - Zdravko Mamić.

Naravno, mnogi su mišljenja kako su jedan od razloga i visoke cijene ulaznica, recesija, besparica...

'Taj klub je jedan čovjek pretvorio u vlastiti posjed, kao da je feudalac, a ne kao da je to klub Grada i hrvatski klub. Dinamo je nekada bio gospodski i ugledan klub, a danas to više nije', rekao je u anketi jedan muškarac srednjih godina..

Zagrepčani znaju što je razlog mizernoj posjeti



5 TEZA ZAŠTO JE MAKSIMIR PRAZAN

1. Previsoke cijene ulaznica. Za tribinu isto platiti 300 kuna (oko 40 eura) je prevelik zalogaj za većinu ljubitelja nogometa. O sjeveru za koji je pojedinačna ulaznica koštala 200 kuna da ne govorimo. Primjerice za koncert grupe U2 ulaznica za sjever koštala je 250 kuna…

2. Slabe i blijede igre Dinama u posljednje vrijeme i nedavnih 0:0 protiv Osijeka u Maksimiru svakako nisu bili najbolja pozivnica.

3. Razmažena zagrebačka publika koja će, bez obzira na cijenu, platiti ulaznicu samo za šminkerske klubove poput Reala, Barcelone ili AC Milana. Obzirom da su ulaznice za kvalifikacijske utakmice Dinama koštale simboličnu jednu kunu (zapad 10 kuna) – 'šteta' je napravljena.

4. Zdravko Mamić je po mnogima najveći krivac što su mnogi dinamovci okrenuli leđa svom klubu. Ne samo BBB-i koji već godinama 'ratuju' s Mamićem nego obični obiteljski ljudi.

5. Recesija i val otkaza koji su zahvatili Hrvatsku očito je dosegla vrhunac i ljudi koji bi možda i došli na utakmicu radije su je pogledali s društvom na kanala Arenasport.

ČAČIĆ O HENDIKEPU, MAMIĆ ZADOVOLJAN
Trener Dinama Ante Čačić je nakon utakmice vidno razočaran kazao: 'Očekivao sam da ćemo imati podršku s tribina i zaista ne znam koji je razlog slaboj posjeti. To nam je hendikep, jer je teško igrati na domaćem terenu kad nemaš podršku.'

Što vi mislite? Tribina.hr

Koji je po vama glavni razlog tako slaboj posjeti utakmice Dinamo-Porto? Jesu li razlog samo cijene ulaznica ili neatraktivan protivnik?
Napišite nam što mislite na community portalu tribina.hr

Slično razmišlja i ponajbolji nogometaš Dinama Sammir koji se nije mogao začuditi zašto navijače ne zanima Liga prvaka.
'Čudno je bilo igrati pred polupraznim stadionom. Očito gledateljima Liga prvaka nije dovoljno jaka.'

Korak dalje otišao je izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić koji je u svom stilu ispalio:
'Ponosan sam na igrače i trenera Čačića koji je odlično postavio igru, no malo mi je žao jer smo mogli izvući bolji rezultat. Čestitke i publici koja je bila odlična, zadovoljan sam.'

Je li Mamić zaista tako mislio nakon sramotne posjete jednoj utakmici Lige prvaka ili je bio sarkastičan nije poznato. No, informacija kako je Dinamo prodao 12.000 paketa ulaznica – koju je objavila njihova PR služba – na kraju je doživjela fijasko.
Glasnogovornica kluba Morana Đurđević samo je kratko kazala kako 'nije bilo namjernog puštanje krive informacije u javnost' te nakon toga dodala kako 'ne zna što je razlog slabog posjeta.'

Odmah nakon utakmice dežurni statističari izvukli su kako utakmica Dinama i Porta ipak nije najslabije posjećena u povijesti Lige prvaka. Na utakmici slovačkih Košica i Feynoorda u prosincu 1997. ulaznicu je platilo tek 2662 navijača, a druga najslabija posjeta je bila dvije godine ranije na utakmici Aalborg-Porto. Tako se Porto, nakon gostovanja u Zagrebu, probio na treće mjesto najslabijih posjeta u LP.