Logo (1)

borba za polufinale

Ovo je tajno oružje Line Červara za utakmicu s Njemačkom; imat ćemo četiri 'teškaša' na crti

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 18.01.2020 08:13
  • Objavljeno 18.01.2020 u 08:13
Bionic
Reading

Hrvatski rukometaši večeras od 20.30 sati u Beču igraju drugu utakmicu drugog kruga Europskog prvenstva, a protivnik nam je Njemačka. 'Kauboji' bi pobjedom praktički osigurali plasman u polufinale, a izbornik Lino Červar uoči utakmice odlučio se za jednu promjenu u našoj momčadi

Izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije Lino Červar odlučio je za dvoboj s Njemačkom u zapisnik uvrstiti pivota Iliju Brozovića, a izvan 16 igrača koje će prijaviti za današnji dvoboj ostaviti lijevo krilo Valentina Ravnića.

To je prva promjena koju je Červar odlučio napraviti na ovom Europskom prvenstvu i taktički je vrlo zanimljiva budući da naša momčad time ostaje nasamo jednom lijevom krilu Davidu Mandiću, a Brozović će biti četvrti pivot u ekipi uz Marina Marića, Željka Musu i Marina Šipića.

No, očekuje nas teška borba baš na crti jer Njemačka ima četiri izvanserijska pivota, tu su Hendrik Pekeler, Patrick Wiencek, Janik Kohlbacher i Johannes Gola. S njima na crti Njemačka ima izuzetnu napadačku, ali i obrambenu moć. Zajedno su zabili 25 od 119 njemačkih golova. Ali važniji podatak od toga je da su imali samo četiri promašaja.

  • +26
Hrvatska - Austrija, rukometni Euro 2020. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

U isto vrijeme nije nevažno napomenuti kako Marino Marić ima problema s ozljedom leđa i pitanje je koliko će moći igrati te je Brozović - koji već godinama igra u Bundesligi i jako dobro poznaje protivnike - bio logično rješenje za ovu utakmicu u kojoj, ako pobijedi, Hrvatska može jako puno dobiti. Musa i Brozović će morati odraditi težak posao u obrani, Šipić bi većinom trebao imati napadačku rolu, slično kao i Marić ako bude zdrav i spreman za igru.

Susret Hrvatske i Njemačke igra se večeras u Beču, s početkom u 20.30 sati.

  • +4
Njemačka - Bjelorusija, rukometni Euro 2020. Izvor: EPA / Autor: VALDRIN XHEMAJ

Uoči utakmica 2. kola u skupini 1 druge faze natjecanja na EP-u Hrvatska je na drugom mjestu sa četiri boda, koliko ima i prvoplasirana Španjolska. Njemačka i Austrija imaju po dva boda, a bez bodova su Češka i Bjelorusija.

Pobjedom nad Nijemcima hrvatski rukometaši bi napravili veliki korak ka osvajanju jednog od prva dva mjesta koja vode u polufinale.