vuku se repovi

Ovo je problem na koji nisu računali u Barceloni; Ronald Koeman ne smije sjediti na klupi katalonskog velikana

17.09.2020 u 11:30

Bionic
Reading

Nakon što je svlačionica Barcelone uspjela u svom naumu i natjerala čelnike kluba da uruče otkaz Quiqueu Setienu, na klupu katalonskog velikana sjeo je nizoemski stručnjak Ronald Koeman.

No, ni Koemanov dolazak nije najbolje sjeo svim igračima, posebice Lionelu Messiju, jer bivši Barcelonin igrač, koji se nakon igračke karijere prebacio u trenerske vode, prekrižio je i velikog prijatelja Argentinca Luisa Suareza. Zbog Koemana s Nou Campa već su odselili i Arturo Vidal te naš Ivan Rakitić.

Međutim, zadnjih dana, posebice nakon što je Messi prelomio da će ipak još neko vrijeme ostati u redovima Barcelone, situacija se primirila.

Ili je barem tako izgledalo. Jer Barcelona je nastavila s treninzima, i sve se činilo da će spremna dočekati početak nove sezone, koja za Barcelonu počinje 27. rujna. Istina, većina španjolskih klubova već igra, no sudionici završnice europskih kupova dobili su dozvolu za kasniji ulazak u novu sezonu.

Ipak, u nizu brojnih problema i bizarnosti ovog ljeta u Barceloni, sada je stigla još jedna. Ronald Koeman još uvijek ne smije sjediti na klupi momčadi zbog jasnih pravila La Lige.

Naime, Barcelona još uvijek nije postigla dogovor s bivšim trenerom Quiqueom Setienom o isplati dugovanja nakon otkaza. Setien traži isplatu kompletnog ugovora kojeg je imao, dok čelnici Barcelone traži kompromis i dogovor o manjem iznosu.

Kako Setien ne odustaje od novca, nastao je problem za Koemana, koji prema pravilima ne može sjediti na klupi u službenoj utakmici dok Barcelona ne riješi status starog trenera.

Jedino što Koemana može tješiti jest da do prve službene utakmice, protiv Villarreala ima još deset dana te da bi u tom roku mogli riješiti problem zvan 'Setien'.