lova do krova

Ovo je ponuda koju ne bi odbio ni jedan nogometaš na svijetu, pa je realno očekivati da neće ni Kylian Mbappe

09.12.2020 u 15:33

Bionic
Reading

Jedan od nogometaša pred kojim je velika nogometna karijera sasvim sigurno je i Francuz Kylian Mbappe. I zato ga u svoje redove žele dovesti neki od najvećih klubova, no nakon ove ponude PSG-a, sigurni smo da 21-godišnji napadač još neko vrijeme neće odlaziti iz Pariza

Dok je Luka Modrić preuzimao nagradu za najboljeg igrača svjetskog prvenstva 2018. godine u Rusiji, odmah do njega stajao je i tada još 19-godišnji Kylian Mbappe. Njemu je pripala nagrada za najboljeg mladog nogometaša tog turnira.

Tog je ljeta, iako su ga tih tjedan zvali i u madridski Real, preselio iz Monaca u PSG, za vrtoglavih 145 milijuna eura. Doduše, još 2017. je napustio Kneževinu, ali prvo je u PSG stigao na posudbu.

No, vjerovalo se da će prije ili poslije, Mbappe preseliti u Madrid, jer bio bi to prirodni slijed za nogometaša kojem predviđaju još desetak godina igranja na vrhunskom nivou.

Međutim, pandemija koronavirusa, koja je itekako utjecala na prihode klubova, pa i najvećih poput Reala, utjecala je i na Mbappeovo promišljanje.

Naime, ovih dana mladi krilni napadač pregovara s aktualnim klubom oko produženja ugovora, jer aktualni mu istječe 2022. godine.

  • +4
PSG - Istanbul Basaksehir Izvor: EPA / Autor: IAN LANGSDON

Doduše, posljednjih se dana spominjalo da se u lov na mladog nogometaša, osim Reala, uključio i Liverpool, no posve je jasno - nakon što su ove srijede u francuskim medijima 'izbacili cifru koja je ponuđena Mbappeu za ostanak u PSG-u, da ni 'redsi' ne mogu biti 'baš toliko privlačni'.

I pazite, Mbappe bi prema novom ugovoru imao plaću od 60 milijuna eura po sezoni. Pridodaju li se tome i bonusi, za golove, pobjede i naslove, a koje će u Francuskoj osvajati bez problema, jasno je da ovakav ugovor neće odbiti.