skupa pogreška

Ovo je najskuplji kikser na svijetu; 'redsi' su ga platili 63 milijuna eura, a on se nije proslavio

01.09.2018 u 16:40

Bionic
Reading

Utakmicom Leicestera i Liverpoola započelo je 4. kolo engleske nogometne lige. 'Redsi' su na kraju slavili 2:1, no utakmicu je obilježio nevjerojatan kiks Liverpoolova golmana Alissona...

Liverpool je na ovom gostovanju krenuo maksimalno, 'redsi' su odmah preuzeli dominaciju na terenu, a već u 10. minuti Mane je zabio za vodstvo nakon asistencije Robertsona.

Dominaciju je Liverpool potvrdio u posljednjim minutama prvog dijela, u 45. minuti Firmino je glavom nakon ubacivanja iz kornera zabio za 2:0 i činilo se kako će 'lisice' u nastavku dobiti još koji gol.

A onda je 63. minuti Van Dijk vratio loptu golman Alissonu, skupocjeni brazilski čuvar mreže 'redsa' umjesto da ju jednostavno ispuca iz svog šesnaesterca - pokušava driblati... Spretni napadač Leicestera Ihanacho mu lagano uzima loptu i dodaje do Ghezzala koji zabija svoj prvijenac u dresu 'lisica' i smanjuje na 2:1.

Podsjetimo, Alisson Becker (25) je u Liverpool stigao iz Rome za 63 milijuna eura, najskuplji je golman u nogometnoj povijesti, a 'redsi' su ga angažirali jer nisu bili zadovoljni njemačkim čuvarom mreže Lorisom Kariusom (25). Njega su obilježili kiksevi u finalu Lige prvaka i doslovno si je lošim intervencijama potpisao 'otkaz'. No, čini se kako je i Alisson veliki kikser...

Sličnu glupost je Brazilac napravio i protiv Brightona (1:0), no tada nije bio kažnjen jer je uspješno predriblao protivničkog igrača.

'Napravio je pravu odluku u tom trenutku, no zaista nije trenutak za takve poteze. Nismo se navikli na takvo što, ali srećom da je ispalo dobro. Mada, mogao sam dobiti srčani da je primio gol', rekao je menadžer Liverpoola Jürgen Klopp poslije meča protiv Brightona.

S obzirom na to da je sada Alisson primio gol, Klopp će sigurno biti ljut i nema sumnje da će od Brazilca zahtijevati da prestane raditi takve stvari. Sjajan je golman i stvarno je šteta da sve to upropasti nepromišljenim potezima.

  • +4
Crystal Palace - Liverpool, 2. kolo Premiershipa, 2018/19. Izvor: Profimedia / Autor: N. N.