uefa europska liga

Ovo je momčad Dinama koja će napasti Feyenoord; Mamić je pripremio iznenađenje jer u ovakvom sastavu 'modri' još nisu igrali

22.10.2020 u 11:14

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama večeras od 21 sat (Arenasport 1) na Maksimiru igraju utakmicu 1. kola Europske lige protiv nizozemskog Feyenoorda. Trener 'modrih' Zoran Mamić odlučio je goste od prve minute napasti svim raspoloživim snagama, sve je iznenadio sastavom Dinama koji će istrčati na Maksimiru

Dinamo večeras započinje svoju europsku avanturu, na rasporedu je utakmica 1. kola Europske lige protiv nizozemskog Feyenoorda (Arenasport 1, 21 sat).

Ambicije 'modrih' u jakoj skupini u kojoj su uz Feyenoord još i moskovski CSKA te austrijski Wolfsburger su realne, a to je plasman u drugi krug natjecanja. Za to će bodove prije svega morati skupljati na Maksimiru, pa je trener Dinama Zoran Mamić večeras odlučio na teren od prve minute izvesti najjači mogući sastav.

To je za mnoge iznenađenje, vjerojatno i za sam stručni stožer Feyenoorda, jer Dinamo u ovom sastavu ove sezone - a odigrao je već 11 utakmica u svim natjecanjima - još nije zaigrao. Istina, bilo je tu puno razloga, dosta ozljeda, a i prijelazni je rok poprilično utjecao na početnih 11 hrvatskog prvaka.

Dakle, večeras je za očekivati kako će 'modri' krenuti u formaciji 4-4-2, na golu će standardno stajati Dominik Livaković, a obrambenu četvorku čine - na lijevom beku Leovac, desno Stojanović, dok bi stoperski par trebali biti Theophile i Gvardiol. Tu je možda i jedina dvojba, umjesto Gvardiola bi mogao uskočiti Lauritsen kako bi 'pojačao' skok-igru u šesnaestercu. No, Lauritsen je tek stigao i nije se još uigrao, pa je nekako ipak logičniji izbor Gvardiol...

Sredinu veznoga reda držat će kapetan Arijan Ademi i Kristijan Jakić, dok će Lovro Majer biti desno, a Mislav Oršić lijevo.

  • +5
Dinamo - Gorica Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Najveće iznenađenje u toj postavi je napadački dvojac kojeg će činiti razigrani i efikasni Mario Gavranović (zabio je hat-tric protiv Gorice proteklog vikenda!) i nadamo se napokon potpuno oporavljeni Bruno Petković! Da, Zoran Mamić odlučio je ne skrivati karte, odmah će u vatru gurnuti svoja dva 'teškaša' u samoj špici i to bi trebalo značiti kako će 'modri' od prve minute pokušati stisnuti Feyenoord. Pa ipak igraju doma, na svom Maksimiru i pred svojih 7000 navijača! Nema tu previše kalkulacija, Dinamo otvoreno ide po pobjedu koja u Europskoj ligi ove sezone vrijedi 570.000 eura!

Priliku s klupe će čekati Mamićevi 'aduti iz rukava', prije svih Kastrati i Ivanušec koji će gotovo sigurno dobiti priliku protiv Feyenoorda kako bi svojom energijom 'podignuli' momčad i održali ritam utakmice.

Napomenimo i to kako prema Transfermarktu ovosezonska momčad Dinama vrijedi nešto malo više od 74 milijuna eura, dok je Feyenoord 'teži' za gotovo 30 milijuna eura, procjena je kako nizozemski prvoligaš vrijedi 103,8 milijuna eura. Nadamo se kako se ta razlika u 'cijeni' večeras na Maksimiru ipak neće osjetiti...

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.