bombastični 'trade'

Ovo je jedna od najspektakularnijih razmjena u povijesti NBA lige; James Harden otišao je iz Houstona kako bi napokon 'napao' titulu

13.01.2021 u 23:21

Bionic
Reading

Čak su četiri NBA momčadi sudjelovale u možda i najvećoj razmjeni košarkaša u ovom stoljeću. Rezime svega je to da James Harden, nakon što je javno kritizirao stanje u Houston Rocketsima, napokon pronašao novu momčad. A tek će to biti spektakl jer Brada stiže u Brooklyn Netse koji sada imaju 'veliku trojku'. Pa tko će zaustaviti Duranta, Irvinga i Hardena?

'Jednostavno nismo dovoljno dobri. Nemamo kemiju, talent, ništa. I to se vidi na posljednjim utakmicama', rekao je ljutiti i razočarani James Harden nakon što su Houston Rocketsi jučer izgubili od LA Lakersa 117:100 te dodao:

'Volim ovaj grad, učinio sam doslovno sve što sam mogao. Ali situacija je luda i mislim da se ne može popraviti...'

Svima je bilo jasno da je gotovo, jedan od najboljih košarkaša NBA lige definitivno je 'zatvorio vrata' i njegov odlazak iz Houstona bio je samo pitanje trenutka. I to se dogodilo ekspresno, u srijedu navečer po hrvatskom vremenu u jednoj od najspektakularnijih razmjena u povijesti NBA lige!

Sve se odigralo 'brzinom svjetlosti' - u velikom 'trejdu' sudjelovale su četiri momčadi. James Harden je tako prešao u Brooklyn Netse, a Houston je za njega dobio Brooklynove izbore u prvom krugu na NBA darftovima 2022., 2024. i 2026. godine, a zamijenit će redoslijed biranja 2021., 2023., 2025. i 2027. godine. Uz to su Rocketsi još dobili Victora Oladipa iz Indiana Pacersa (u trenutnoj razmjeni Carisa LeVerta koji karijeru nastavlja u Indiani), te Dantea Exuma iz Cleveland Cavaliersa i Rodionsa Kurucsa iz Brooklyn Netsa.

Cleveland je dobio Jarretta Allena i Taureana Princea iz Netsa, a Indiana Carisa LeVerta i dva picka druge runde drafta.

Ovo su razmjenom Brooklyn Netsi postali prvi favoriti za naslov prvaka, Kevin Durant i Kyrie Irving dobili su 'trećeg velikana' u liku i djelu Jamesa Hardena.