laktom u lice suparnika

Ovo je jedina moguća kazna za ovako prljav i nesportski potez

05.07.2017 u 06:53

Bionic
Reading

Svjetski biciklistički prvak Slovak Peter Sagan (Bora) izbačen je u utorak s Tour de Francea, nakon što je u završnim metrima sprinta četvrte etape izgurao Britanca Marka Cavendisha (Dimension Data) u zaštitnu ogradu, zbog čega je britanski biciklist pao i zadobio ozljede šake i ramena.

'Odlučili smo diskvalificirati Petera Sagana s Tour de Francea, jer je ozbiljno ugrozio sigurnost nekolicine vozača, među njima i Marka Cavendisha, u posljednjim metrima sprinta koji se dogodio u Vittelu', izjavio je predsjednik disciplinske komisije Međunarodnog biciklističkog saveza (UCI) Philippe Marien.

'Dolazio mi je s leđa i nisam imao vremena reagirati te otići ulijevo', izjavio je Peter Sagan nakon što je otišao do momčadskog autobusa Dimension Date kako bi se ispričao Cavendishu.

'Nisam liječnik, ali nisam ni optimist. Morat ću na šivanje prsta, a bolovi u ramenu su možda i posljedica prijašnjih ozljeda. Moram to još jednom vidjeti sudar. U dobrim sam odnosima s Peterom, sudar je sudar, ali mi se ne sviđa kako izbacuje laktove', izjavio je vlasnik 30 etapnih pobjeda na Tour de Franceu.