u srijedu u 4 ujutro

Ovo je hrvatska momčad koja će istrčati protiv Meksika; uopće ne izgleda loše

26.03.2018 u 10:46

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija na turneji je po SAD-u a nakon poraza od Perua (0:2), u srijedu u 4 sata ujutro po srednjeeuropskom vremenu igrat će protiv Meksika

Nakon Miamija i Floride hrvatska se nogometna reprezentacija preselila u Dallas i Teksas te se priprema za novi prijateljski ogled.

S druge strane bit će Meksiko, reprezentacija koja na papiru izgleda kudikamo opasnije od Perua. No, to očito ne brine izbornika Dalića, jer nakon poraza od Perua (0:2), slobodno je dao čak šestorici igrača koji su bili u početnih 11 na toj utakmici.

  • +12
Peru - Hrvatska, prijateljska utakmica Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Točnije, Dalić sada neće moći računati na Danijela Subašića, Luku Modrića, Ivana Perišića, Marcela Brozovića, Marija Mandžukića i Nikolu Kalinića. Otići je mogao i Ivan Rakitić, no veznjak Barcelone nije iskoristio tu mogućnost već je ostao uz reprezentaciju.

Inače, o tom činu odlaska i Dalićevoj odluci da se pusti igrače, vrlo oštro izjasnio se i Vedran Ćorluka.

Doduše, ima izbornik u SAD-u još odličnih igrača i sigurno mu neće biti teško sastaviti momčad za okršaj protiv Meksika. A kako su igrači koji su ušli u drugom dijelu protiv Perua, možda je to čak i bolja varijanta, dok bi ovi koji su otišli sada mogli strijepiti za svoju pozciju.

No, krenimo redom. Umjesto Subašića, na gol će Lovre Kalinić. Iz zadnje linije ostala je kompletna četvorka, a to su Vrsaljko, Ćorluka, Vida i Strinić. U tom kvartertu promjena vjerojatno neće biti, iako ostavljamo mogućnost da Pivarić dobije priliku umjesto Strinića.

U veznom redu Rakitić je siguran, baš kao i Badelj, koji je alternativa Modriću. Također i Mateo Kovačić. Od igrača koji bi mogli zaigrati još u veznom redu, Dalić na raspolaganju ima još Bradarića, Roga i Pašalića, i sigurno će sva trojica dobiti barem 45 minuta.

Prvi napadač bit će Andrej Kramarić, koji je i protiv Perua zaslužio visoku ocjenu iako je na terenu bio tek zadnjih 25 minuta. Na krilu će biti Marko Pjaca, a jedina dvoboja je na lijevoj strani - Duje Čop ili Ante Rebić.