za nepovjerovati

Ovo je definitivno najbesmislenije objašnjenje zašto ne žele Cristiana Ronalda u svom klubu

09.02.2020 u 07:30

Bionic
Reading

Možemo ga voljeti ili ne, možemo misliti da je ovakav ili onakav, no Cristiano Ronaldo definitivno je igrač, još uvijek, prevage i najviše svjetske klase

Iako mu je već 35 godina, Cristiano Ronaldo igra kao u najboljim danima. Fizički je spreman maksimalno, a o brizi koje posvećuje svojem tijelu i tome da ga zaobiđu ozljede, nepotrebno je govoriti. Jer za njega brojke govore sve.

Ove sezone, u 20 prvenstvenih utakmica koliko je igrao za Juventus, zabio je isto toliko golova. Posljednjeg u subotu protiv Verone, kada je poput brzog vlaka prošao pokraj bivšeg Dinamovog stopera Rrahmanija. U talijanskom kupu, u jednoj utakmici zabio je jedan gol, dok je u šest nastupa u Ligi prvaka zabio još dva gola.

Naravno, sve to spominjemo samo iz jednog razloga, jer posljednjih je dana dio medija prenio priču kako bi Cristiano Ronaldo nakon Juventusa mogao preseliti u redove minhenskog Bayerna.

Naravno, nitko se nije pozvao na Ronalda, odnosno da je ta izjava došla iz njemu bliskih krugova. Ali su se zato u Bayernu odlučili vrlo brzo reagirati, ali su izjavom njihova direktora Herberta Hainera, koju je dao španjolskom AS-u, ispali smiješni.

'Naravno da uvijek u medijima vrte imena i povezuju igrače s klubom i to je nešto potpuno razumljivo', rekao je Hainer te zaključio.

'Ali Cristiano Ronaldo je prestar za nas'.

I da, istina je. Ronaldo je 5. veljače napunio 35 godina, ali kod njega se godine definitivno ne osjete. Otkad je navršio 30 godina, Ronaldo je postigao 260 golova u 278 utakmica. U to je vrijeme postigao i 26 hat-trikova.

Je li mogao još igrati na tom nivou u Bayernu sljedeće sezone? Apsolutno. Iako kod Hainera takvo što ne bi prošlo. No, samo da ga podsjetimo da su Franck Ribery i Arjen Robben u Bayernu igrali u tim godinama, a Ronaldu nisu bili ni do malog prsta.

  • +5
Serie A, Juventus - Fiorentina Izvor: Profimedia / Autor: Marco Bertorello / AFP / Profimedia