padaju rekordi

Ovo će biti sezona za pamćenje; razigrani Leo Messi napokon je prestigao Cristiana Ronalda

31.10.2019 u 09:37

Bionic
Reading

Dvoboj u ovom trenutku najboljih svjetskih nogometaša dobio je novu dimenziju. Leo Messi je u najprestižnijoj statističkoj kategoriji 'preskočio' Cristiana Ronalda. Sada svi očekuju Portugalčev odgovor

Zabio je Leo Messi u utorak dva gola u 5:1 pobjedi Barcelone protiv Valladolida. Jednog je 'stavio' iz slobodnjaka i bio mu je to 50. gol iz slobodnih udaraca u karijeri.

No, ono što je važnije, s ta dva gola Messi je stigao do ukupno 608 golova u klupskim natjecanjima. A onda je Messi morao čekati cijeli jedan dan te utakmicu 10. kola Serie A između Juventusa i Genoe. I drhtao je Argentinac do samog kraja jer Cristiano Ronaldo se svim silama trudio da ga Messi ne prestigne.

I nije uspio. Istina, zabio je Ronaldo i to za pobjedu 'stare dame' 2:1, iz penala u 95. minuti utakmice. I slavio je Cristiano, kao da je zabio za pobjedu u finalu Lige prvaka ili Svjetskog prvenstva. No, duboko u sebi sigurno je bio razočaran.

Jer kako da se raduje kad ga je te večeri najveći 'neprijatelj' Leo Messi 'preskočio' i sada je po broju zabijenih golova u klupskim natjecanjima ispred njega. Lošije od ovog, barem po kriterijima Cristiana Ronalda, jednostavno ne može!

  • +5
La liga, Barcelona - Sevilla Izvor: EPA / Autor: Alejandro Garcia

Ostao je Portugalac kratak za jedan jedini gol, sada je na 607 golova i gleda Messiju u leđa. Da stvar bude još i gora, Messi je do sada u klupskoj karijeri odigrao čak 119 utakmica manje od Ronalda, statistički je u golgeterskom učinku 'debelo' uspješniji od njega.

Sad svi čekaju Ronaldov odgovor, ovo je najbolje što se Juventusu moglo dogoditi, sad će Portugalac 'stisnuti' još i jače, njegova inače neutaživa glad za golovima postat će još i veća. Jer cilj je samo jedan, vratiti se na vrh, ispred Lea Messija.

  • +4
Juventus - Genoa, 10. kolo Serie A, 2019/20. Izvor: EPA / Autor: ALESSANDRO DI MARCO