sudar titana, 3. dio

Ovo će biti najveća borba u povijesti UFC-a; evo kad Stipe Miočić i Daniel Cormier po posljednji put u karijeri ulaze u oktogon

09.06.2020 u 20:07

Bionic
Reading

Godinu dana svi su obožavatelji borilačkih sportova i UFC-a s nestrpljenjem čekali ovaj sudar, a sad je i službeno potvrđeno! Stipe Miočić i Daniel Cormier 15. kolovoza borit će se za naslov teškaškog prvaka

Prvi čovjek UFC-a Dana White potvrdio je kako će dvojica bivših prvaka UFC-ove teške kategorije - Stipe Miočić (37) i Daniel Cormier (41) - treću međusobnu borbu odraditi 15. kolovoza na priredbi UFC 252.

'Ne znamo još lokaciju, ali borba ove dvojice sjajnih teškaša dogodit će se ovog ljeta', potvrdio je White.

Nakon ove objave milijuni obožavatelja borilačkih vještina su u deliriju, odlučujuću borbu teškaša koji su obilježili jednu eru UFC-a čekaju punih godinu dana i napokon su dočekali. Već je krenulo 'etiketiranje', pa je ovaj sraz proglašen 'najvećom borbom u povijesti UFC-a', a s obzirom na povijest međusobnih okršaja nije bez podloge.

Naime, Miočić i Cormier trenutno su na omjeru 1-1 u međusobnim mečevima.

Prvi put su se borili u srpnju 2018. godine. Miočić je tada, nakon rekordne četiri obrane naslova UFC prvaka teške kategorije, doživio poraz. Cormier ga je tada nokautirao već u prvoj rundi...

Miočić je odmah zatražio revanš koji se odigrao u kolovozu 2019. godine. Cormier je u toj borbi dominirao, a onda se u četvrtoj rundi dogodio ludi preokret. Miočić je preciznim udarcima u jetru prvo 'paralizirao' Cormiera, a potom ga i nokautirao. Bio je to ujedno i posljednji nastup ove dvojice boraca.

'1-1, oba nokauta i sjajne borbe. Ne mogu dočekati da se ponovno borim protiv ovog tipa!! Došlo je vrijeme da radim najjače do sada', napisao je Cormier i objavio službenu potvrdu na profilima svojih društvenih mreža.

Sad je na redu posljednje poglavlje njihovog suparništva, za Daniela Cormiera će to sigurno biti posljednja borba u karijeri, a lako je moguće da se i Miočić - ovisno o tome kako meč završi - odluči na mirovinu. Cormier ima 41 godinu, njegova odluka o povlačenju je razumljiva, ali Miočić je u 37. godini života, ako ga poštede ozbiljnije ozljede može odraditi još koji meč u sljedeće dvije ili tri godine.

No, kako god bilo, svijet slobodne borbe sada s nestrpljenjem čeka potvrdu o tome tko je najbolji teškaš današnjice pa možda i svih vremena u UFC-u.