SKANDAL U UFC-U

Overeem dopingiran, propao meč godine

05.04.2012 u 07:53

Bionic
Reading

Šok u svijetu MMA-a: Alistair Overeem je pao na doping testu pa fanovi 'ultimate fighta' neće vidjeti njegov meč protiv UFC-ovog prvaka u najtežoj kategoriji Juniora dos Santosa (UFC 146, 26. svibnja)

Novi doping skandal u najmoćnijoj MMA organizaciji, ali ovaj će najviše uzdrmati ovaj borilački sport. Sportska komisija Nevade, koja je provela testiranja 27. ožujka, objavila je kako je Alistair Overeem imao povećani omjer testosterona i epitestorena, što upućuje na uzimanje steroida. Nizozemčev uzorak imao je omjer od 10:1, a dozvoljena granica je 6:1.

Što se tiče ostalih boraca koje je komisija iznenadila na novinarskoj konferenciji i izvela doping kontrolu, oni su bili 'čisti'. Među šestoricom testiranih osim Overeema bili su još Junior dos Santos, Frank Mir, Antonio Silva, Cain Velasquez i Roy Nelson.

Tako su na svoje došli oni koji su tvrdili kako su Overeemovi mišići zapravo produkt uzimanja nedozvoljenih sredstava, a i sam Nizozemac je svojim postupcima davao do znanja kako u njegovom tijelu nije sve u redu, izbjegavao je doping kontrole ili testiranja nije obavljao kako je trebao.

Što se tiče najiščekivanijeg meča u 2012. protiv Dos Santosa, on će gotovo sigurno biti otkazan iako se iz UFC-a po tome pitanju nisu službeno oglasili. No zato je prvi čovjek organizacije Dana White.

'Ljut sam i je… lud da ne znam odakle da počnem. Najgore od svega je što je on sjedio ispred nas i lagao nam. Kako glup moraš biti? Svatko tko sada koristi takve stvari je apsolutni idiot, kreten bez mozga. To je nevjerojatno i izvan granica razuma', sukus je izjava bijesnog Whitea.

Overeemova mala šansa je sada da zatraži analizu uzorka B.

Najbolje od Overeema