Svjetski kup

Ovako nešto hrvatski vaterpolo ne pamti; Loren Fatović protiv oca Elvisa

14.09.2018 u 13:15

Bionic
Reading

Vaterpolisti Hrvatske igrat će u četvrtfinalu Svjetskog vaterpolskog kupa protiv selekcije Australije danas u 17.30 sati, a ta utakmica bit će zanimljiva i zbog činjenice da će u njoj Loren Fatović igrati protiv momčadi čiji je izbornik njegov otac Elvis koji na klupi Australije nikada nije dobio sina.

Odabranici izbornika Ivice Tucka, koji su jučer u posljednjem kolu B skupine Svjetske vaterpolske lige igrali sa Srbijom 10-10 i iako imaju najbolju gol razliku, nisu osvojili prvo mjesto u skupini jer im se pobjeda protiv najslabije momčadi skupine Južne Afrike briše. Kako je Srbija pobijedila SAD sa 14-8, a Hrvatska sa 15-10, Srbija je osvojila prvo mjesto u skupini i oni će večeras u 19,00 sati igrati protiv posljednjeplasirane reprezentacije iz skupine A Japana, a Hrvatska u 17. 30 protiv Australije.

Iako je Australija svakako teži protivnik od Japana, plasman u polufinale odabranika Ivice Tucka ne bi trebao biti upitan.

U slučaju pobjede nad Australijom naši će vaterpolisti u subotu u polufinalu igrati s pobjednikom iz susreta Njemačka - Južna Afrika u kojoj su Nijemci veliki favoriti, dok Srbiju nakon Japana čeka pobjednik susreta Mađarska - SAD.

Iako u sportu nikada nije zahvalno prognozirati, dobri poznavatelji vaterpola vjeruju da će se u nedjelju u finalu Svjetske lige u Berlinu ponovno sastati Hrvatska i Srbija.

  • +3
Hrvatska vaterpolska reprezentacija Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL