suočen s prvim problemom

Ovako negativnoj reakciji navijača Zlatko Dalić se sigurno nije nadao

21.10.2017 u 12:58

Bionic
Reading

Tko god došao na klupu hrvatske nogometne reprezentacije, u trenutku dok HNS-om rukovodi ista strukura ljudi, bit će na meti hrvatskih navijača. Pa se tako na 'nišanu' navijača našao i 50-godišnji Zlatko Dalić, koji je pobjedom u Ukrajini Hrvatsku ostavio u igri za plasman na SP u Rusiji 2018. godine

Zlatko Dalić prije dva tjedna hrabro je prihvatio ponudu i stavio se na dispozciju HNS-u te poveo uzdrmanu reprezentaciju na ključnu utakmicu kvalifikacija u Ukrajinu. Pobjedom 2:0 u Kijevu, Dalić i igrači izborili su nastup u dodatnim kvalifikacijama, a ovaj 50-godišnji Livnjak zbog tog je angažmana odbio i puno unosnije angažamane na arapskom poluotoku.

Nakon blijede i bezidejne Hrvatske u Čačićevoj eri upravljanja reprezentacijom, mnogi su upravo u Dalićevom angažmanu vidjeli razlog 'procvata' Modrića i društva te su povjerovali kako bi napokon moglo zavladati - jedinstvo i hegemonija. Barem među onim navijačima kojima je nebitno tko upravlja savezom. Iako je i takvih sve manje. Jer leđa reprezentaciji već odavno okrenule su sve navijačke skupine. A među posljednjima i navijači White Stonesi, nekad nadaleko popularnog NK Varteksa, odnedavno NK Varaždina, u čijem radu sudjeluje i novi izbornik Dalić.

  • +17
Hrvatska Ukrajina 2:0 Izvor: Reuters / Autor: VALENTYN OGIRENKO

Prenosimo dio pisma u kojem White Stonesi kriju nezadovoljstvo cjelokupnim stanjem u Hr-nogometu.

Postali ste filijala mafijaša protiv kojega se borimo (i borit' ćemo se i dalje), mafijaši vam pune klupsku blagajnu i guraju vas kroz razne prečice u prvu ligu! 'Gospon' Zlatko, mi u tome nismo i ne želimo sudjelovati, mi se ne prodajemo za besplatne karte i ne mislimo se držali za ruku sa najvećim grobarima hrvatskog nogometa!

I molimo vas nemojte skupljat jeftine poene o pričama kako ulažete vlastiti novac u klub, jer i mi na jednak način financiramo PRAVI VARTEKS svih ovih godina! Jedina razlika između vas i nas je ta što vama to nije problem jer novaca imate (izvora je puno, samo pitanje je koji interes stoji iza toga), al' htjeli bi vas vidjeti da ste u našoj poziciji pa da morate izdvajati zadnju kunu iz džepa kako bi klub išao naprijed. Također mi nemamo pomoć grada, zajednice koju imate vi, a ni nemamo saveznika u Maksimirskoj 128 koji vam priskoči kad zaškripi.

Mogli bi vam pisati još, al' imamo svoje živote, posao i obitelj, i nemamo volje trošiti naše vrijeme za opravdavanje 'izborniku' i produženoj ruci velikog šefa iz svečane lože. Uživajte u svom umjetnom klubu, uživajte u svojoj 'izborničkoj' funkciji reprezentacije kojoj je nažalost ostalo samo ime. Mi idemo dalje svojim putem, punim srcem i neopisivom ljubavlju, idemo dalje cestom poštenja i vjere u nogomet koji se ipak (htjeli vi to priznati ili ne) igra zbog navijača!