FIFA_SP_2018.svg

OVISNI O NAŠIMA

Ovako Hrvatska može spasiti Messija i Argentinu od sramotnog ispadanja sa SP-a!

  • Ivan Janković
  • Zadnja izmjena 22.06.2018 10:44
  • Objavljeno 22.06.2018 u 10:42
Bionic
Reading

Argentinska nogometna reprezentacija našla se u teškoj situaciji nakon poraza od Hrvatske i više sama ne odlučuje o svojoj sudbini, no iako su je već pokopali u domovini, još ima izglede otići u osminu finala. No, trebat će joj u svakom slučaju pomoć Dalićeve izabrane vrste...

Uvjerljiv poraz 3:0 u Nižnji Novgorodu napravio je veliku štetu argentinskoj reprezentaciji koja se s lošom gol razlikom 1:4 i samo jednim osvojenim bodom nalazi u izuzetno teškoj situaciji uoči posljednjeg kola skupine D.

  • +41
SP 2018., skupina D: Hrvatska - Argentina Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX

Odmah nakon poraza argentinski mediji su već oplakali svoju nacionalnu selekciju. 'Katastrofa', 'Jednom nogom smo već vani sa Svjetskog prvenstva' - naslovi su u internet izdanju najvećeg dnevnog lista Clarin. U tekstu se navodi da je 'Argentina ponižena od Hrvatske, a najveća zvijezda Leo Messi se nije ni pojavio na utakmici'.

'Sramota' - naslov je lista La Nacion, dok list Ole kao glavnog krivca okarakterizira argentinskog vratara Willya Caballera, koji je poklonio loptu Anti Rebiću za prvi gol Hrvatske. Ole na kraju teksta navodi da je Argentini za plasman u osminu finala potrebno čudo.

No, činjenica je da bez obzira na ishod utakmice Nigerije i Islanda ovog petka, 'gaučosi' ostaju u igri za plasman u osminu finala do samog kraja. Međutim, definitivno će trebati pomoć hrvatske reprezentacije da bi se spasili od sramotnog ispadanja već u grupnoj fazi.

Argentincima bi najviše odgovaralo da Nigerija svlada Island pa bi u zadnjem kolu trijumf protiv afričkog protivnika mogao biti dovoljan za prolazak dalje, pod uvjetom da Hrvatska ne izgubi svoju utakmicu. U suprotnom, odlučivala bi gol razlika koju neće biti lako popraviti.

Ako bi Nigerija i Island remizirali, Argentinci bi opet ovisili o Hrvatskoj, jer u tom bi slučaju naši osigurali prvo mjesto i igrali tek za prestiž u zadnjem kolu, a Islanđane bi pobjeda definitivno vodila dalje, bez obzira što 'gaučosi' napravili.

Najgori rasplet utakmice u Volgogradu za Messija i društvo bila bi pobjeda Islanda ovog petka. U tom slučaju ne bi bili potpuno pokopani, ali trebala bi im iznimno uvjerljiva pobjeda protiv Nigerije i jednako uvjerljiv poraz Islanda u duelu s hrvatskom reprezentacijom.

Dakle, nije sve izgubljeno za Argentinu, ali puno će toga ovisiti o volji hrvatskih nogometaša. Argentincima preostaje moliti se da neće proći kao Danska na Euru 1996. godine koja se tada nadala u zadnjem kolu trijumfu Ćirinih rezervi protiv Portugala, ali to se nije dogodilo...

Svjetsko prvenstvo

Skupina D

Argentina-Hrvatska0:3
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Hrvatska22006
2.Island10101
3.Argentina20111
4.Nigerija10010

Sljedeće utakmice

22.6.Nigerija-Island
26.6.Island-Hrvatska