vrlo nekorektno

Ovakav odgovor o Messijevoj nagradi očekivali bi od Ronalda, a ne od Zidanea

24.09.2019 u 20:26

Bionic
Reading

U ponedjeljak je u Milanu održana Fifina nogometna gala-večer, na kojoj su se birali najbolji nogometaš i nogometašica, golman, trener, momčad i ekipa, a po prvi put otkad je ovo natjecanje samo u Fifinoj ingerenciji najboljim je izabran Lionel Messi, igrač Barcelone

Ovo je bio četvrti izbor najboljih nogometaša i nogometašica svijeta kojega je samostalno organizirala FIFA, a 32-godišnji Argentinac je po prvi put ponio trofej. Prve dvije nagrade osvojio je Portugalac Cristiano Ronaldo, dok je prošle sezone za najboljeg igrača svijeta proglašen Luka Modrić.

Uz Messija i Modrića u najboljih 11 igrača svijeta za prošlu sezonu izabrani su i vratar Liverpoola Allison, koji je ujedno proglašen i najboljim vratarom svijeta, u obrani su Matthias de Ligt (Juventus), Marcelo (Real Madrid), Sergio Ramos (Real Madrid), Virgil van Dijk (Liverpool), veznjaci Frenkie de Jong (Barcelona) i Eden Hazard (Real Madrid) te napadači Cristiano Ronaldo (Juventus) i Kylian Mbappe (Paris SG).

Naravno, cijela ova ceremonija privlačila je pozornost svih koji imaju doticaj s nogometom, ali ne i njega. A on je Zinedine Zidane, trener madridskog Reala, kojeg su u utorak pitali da prokomentira Messijevu nagradu.

'The Best? Nisam gledao, nisam ni znao da je svečanost održana', bio je Zidaneov komentar.

Shvatili bismo da je tako nešto rekao Cristiano Ronaldo, koji se - jer nije izabran za najboljeg - nije udostojio doći na svečanost. Baš kao ni prošle godine, kada je nagradu The Best osvojio njegov tadašnji suigrač - Luka Modrić.

  • +9
PSG - Real Madrid, 1. kolo Lige prvaka, 2019/20. Izvor: EPA / Autor: Yoan Valat