slučajnost ili...

Nikome nije jasno čija je ovo odluka; jedan detalj na dresu igrača Barcelone naljutio Kineze

07.02.2019 u 09:01

Bionic
Reading

U srijedu je na Nou Campu odigran prvi ogled polufinala Kupa kralja, a koji je ponudio jedan od najvećih svjetskih derbija, El Clasico, između Barcelone i Reala (1:1). Igrači katalonske momčadi uoči dvoboja izašli su u dresovima s dvojezičnim natpisom, a bilo je i najavljeno da će u njima odigrati utakmicu. No nisu pa se postavlja pitanje tko je donio takvu odluku i zašto

Pred Barcelonom i Realom još su dva El Clasica do 2. ožujka. Prvi iz 'trilogije', a koji je odigran u srijedu, završio je bez pobjednika 1:1. Bio je to prvi polufinalni ogled Kupa kralja. Uzvrat je 27. ožujka u Madridu, a 2. ožujka ova dva kluba odigrat će i prvenstveni ogled, također u Madridu.

Real je s mnogo optimizma doputovao u Barcelonu nakon pet uzastopnih pobjeda u svim natjecanjima. I gosti su poveli već u 6. minuti golom Lucasa Vazqueza. Vinicius Junior je prošao po lijevoj strani i ubacio na drugu stativu do Karima Benzeme koji je odlično vratio loptu u sredinu, a Lucas Vazqueza zabio za vodstvo 'kraljevskog kluba'.

Do kraja prvog dijela Barca je imala tri velike prilike za izjednačenje, ali je Keilor Navas sačuvao svoju mrežu. U 20. minuti Malcom je pobjegao Realovoj obrani, sjurio se prema Navasu, ali je Realov vratar obranio njegov udarac. U 32. minuti priliku je imao i naš Ivan Rakitić, ali je njegov udarac glavom završio u vratnici. Tri minute kasnije zaprijetio je i Luis Suarez, ali je Navas još jednom sjajno obranio.

Izvor: Društvene mreže / Autor: vimeo

U 58. minuti niti Navas nije mogao spasiti Real i Barca je golom Malcoma uspjela izjednačiti. Akciju je započeo Arthur uputivši dugačku loptu Albi, no Navas je bio brži i izbio je loptu do Coutinha koji je odmah pucao i pogodio vratnicu. No ona se odbila do Malcoma koji je zabio za 1:1.

U 63. minuti u igru je ušao i Lionel Messi, za kojeg je do posljednjeg trenutka bilo upitno hoće li nastupiti. Argentinski majstor je u subotu protiv Valencije ozlijedio list i trenirao je po posebnom programu, no na koncu se uspio oporaviti barem za pola sata. Luka Modrić je odigrao cijeli susret za Real, dok je Ivan Rakitić za Barcu igrao do 63. minute kada ga je zamijenio Arturo Vidal.

Čim je Messi ušao na travnjak, preuzeo je i kapetansku vrpcu od Sergija Busquetsa, koji je odigrao sjajnu utakmicu. No jedan detalj vezan uz Busquetsa i suigrače ipak je bacio malu sjenu na cijeli spektakl.

Naime, s obzirom na to da je Barcelona orijentirana i na kinesko tržište, a povodom početka kineske nove godine u znaku Svinje, igračima katalonske momčadi su na dresovima uoči početka dvoboja otisnuta prezimena i kineskim pismom.

Međutim, nije poznato zašto su igrali utakmicu u tim dresovima jer je bilo najavljeno kako će igrati u onima s dvojezičnim natpisima.

Pri pozdravljanju momčadi, igrači Barcelone imali su te dresove, a onda su - očito uoči početka dvoboja, kada je Busquets razgovarao sa sucima - presvukli ih.

Tim prije što su s natpisima na kineskom jeziku cijeli prvenstveni dvoboj protiv Bologne prošlog vikenda odigrali igrači Intera.

Pitanje je hoće li kineski prijatelji Barcelone, među kojima sigurno ima onih koji su ljuti i razočarani, u ovom vidjeti negativnost? U svakom slučaju, nikome nije jasno čija je ovo odluka...