DONESENA odluka

Ovaj dan se u Barceloni čekao mjesecima i ima veze s odlaskom nezadovoljnog Messija iz kluba; sada se sve malo zakomplicirao

15.01.2021 u 14:39

Bionic
Reading

Španjolski sportski velikan Barcelona odgodio je održavanje predsjedničkih izbora zakazanih za 24. siječnja zbog povećanog broja zaraženih koronavirusom u Kataloniji, objavila je regionalna vlada u petak.

Takva odluka donesena je nakon sastanka predstavnika Barcelone s regionalnom vladom koja je upravo pooštrila mjere vezane za putovanja prema kojima se zabranjuje odlazak ljudi iz svojih gradova osim u slučaju posla, obrazovanja i zdravstvenih razloga. Dan koji se u Barceloni čekao mjesecima sada se pomiče...

Za predsjednika Barcelone kandidirali su se bivši predsjednik Joan Laporta, poduzetnik Victor Font i nekadašnji direktor kluba Toni Freixa. Jedan od njih naslijedit će Josepa Mariju Bartomeua koji je podnio ostavku u listopadu. Sam izbor novog predsjednika ima itekakve veze s Argentincem Lionelom Messijem kojem u ljeto ističe ugovor. Naravno, prioritet je da Messi, koji je ljetos nezadovoljan najavio odlazak iz kluba, produži ugovor.

U svakom slučaju sve se dodatno zakompliciralo i čeka se da regionalna vlada odredi kada se mogu održati predsjednički izbori. A kako vrijeme prolazi Messi je sve nervozniji i tijekom zimskom prijelaznog roka može i službeno početi pregovore s klubom koji ga želi. A poznato je da ga jako, jako žele - i neće pitati za plaću - PSG i Manchester City.

  • +4
Athletic Bilbao - Barcelona, Primera, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: Luis Tejido