TKO JE NAJOPAKIJI ČOVJEK?

Ova izjava neće dobro sjesti Stipi Miočiću; našem šampionu bačena 'rukavica u lice'

21.08.2019 u 06:21

Bionic
Reading

Kada se u borilačkoj javnosti govori o 'najopakijem čovjeku na planeti', ta titula poslovično pripada UFC prvaku u teškoj kategoriji. No, predsjednik Bellatora Scott Coker se ne slaže s time. U ponedjeljak je bacio rukavicu u lice UFC-u, ali i Stipi Miočiću ustvrdivši javno da je njegov šampion Ryan Bader svjetski broj 1

Coker je na svom službenom Twitteru objavio fotografiju s Baderom koji drži dvije titule, onu u teškoj i onu u poluteškoj kategoriji. Uz fotografiju je napisao - 'Ryan Bader je najbolji borac teške kategorije na planeti'.

Nije poznato kakvu je reakciju svojih sljedbenika očekivao, ali ona koja se dogodila mu se neće svidjeti. Velika većina 'je pokopala' njegovu objavu stavom da se Bader ne bi mogao suprotstaviti nikome iz TOP-a 5 UFC-ove kraljevske kategorije.

U raspravu se uključio i UFC veteran Jimi Manuwa koji je odgovorio Cokeru napisavši da bi 'Miočić sigurno imao što za reći na te tvrdnje'.

Od dolaska u Bellator 2017. godine Bader se preporodio. Uzeo je dvije titule najprije svladavši bivšeg kolegu iz UFC-a Phila Davisa, a zatim osvojivši teškaški Grand Prix. Tamo je svladao dva renomirana teškaša Matta Mitrionea i konačno u završnici legendarnog Fedora Emelianenka.

  • +17
UFC, Stipe Miočić vs. Daniel Cormier Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bader je godinama bio dio UFC-a gdje je pobjeđivao velika imena poput Evansa, Nogueire, OSP-a ili Latifija. No, također je gubio od Teixeire, Johnsona, Ortiza, Machide i Jonesa. Trenutačno ga očekuje prva obrana pojasa u teškoj kategoriji protiv još jednog UFC veterana Cheicka Konga. Meč bi se trebao održati 7. rujna na Bellatoru 226, piše Fight Site.

Bez da se međusobno sudare u borilištu, teško je prognozirati i sa sigurnošću reći tko je 'kralj svjetskog MMA-ja', no sigurni smo da fanovi ne bi imali ništa protiv obračuna Miočić vs. Bader. Nažalost, to je teško očekivati s obzirom da su dvojica prvaci u konkurentskim organizacijama.