Pregovori počinju

Ova informacija je dokaz kako Luka Modrić definitivno napušta Real Madrid i to vrlo brzo; razlog je mega-transfer koji je pokrenuo Zidane, ali i nešto posve drugo

29.04.2020 u 12:47

Bionic
Reading

Usprkos prekidu prvenstvenih utakmica u Španjolskoj se gotovo svakoga dana pojavi nova informacija o mogućim transferima, a sve se spominje ime hrvatskog reprezentativca Luke Modrića

Tako se iz pouzdanih izvora, bliskih čelnicima Real Madrida, proširila informacija kako trener Zinedine Zidane radi u tajnosti na dovođenju njegova zemljaka Paula Pogbe kojeg vide kao dugoročno rješenje.

S druge strane taj potencijalni mega-transfer, uz još nekoliko promjena koje su najavljene u veznom redu (Odegaard…), dokaz je kako za hrvatskog reprezentativca Luku Modrića više nema mjesta u udarnoj postavi.

Od prije je poznato kako je Modrić, koji će u rujnu proslaviti 35. rođendan, aktivirao klauzulu u ugovoru koji ga veže za Real do ljeta 2021. tako da je miran. Pogotovo jer će mu sjesti na račun još jedna godišnja plaća od 9,4 milijuna eura koja mu je garantirana.

Također je poznato kako mu čelnici Reala neće raditi probleme ako uskoro dobije ponudu koja ga zadovoljava, ali isto tako ga sigurno nitko neće tjerati iz kluba prije isteka ugovora jer je itekako zadužio klub i postao miljenik navijača.

No, ako 27-godišnji Paul Pogba iz Manchester Uniteda zaista uskoro dođe u Real Madrid jasno je oko koga će se graditi igra i tko će biti glavni kreator u Zidaneovoj udarnoj postavi.

U cijeloj priči Realu u prilog ide kriza na tržištu zbog koronavirusa i ogroman pad cijena pa je stoga jasno kako bi Pogbu – kojem ugovor ističe u ljeto 2021. - mogli dobiti za puno manje od 80 milijuna eura koliko trenutačno vrijedi na Tranfermarktu te naravno za više nego duplo manje od 105 milijuna eura koliko ga je Manchester United platio Juventusu u ljeto 2016. godine.

Ono što također nije tajna jest činjenica kako je Pogba nezadovoljan i navodno želi što prije otići iz Manchestera. S druge strane Luka Modrić, usprkos veteranskim godinama, velika je želja nekoliko klubova među kojima se u zadnje vrijeme najčešće spominje Inter Miami. Izazov selidbe u SAD i igranja u MLS ligi, kako se doznaje iz krugova bliskih Modriću, prilično je realan scenarij. Pogotovo ako se ima na umu, kao što je Modrić puno puta naglasio, kako je veliki ljubitelj NBA košarke i američkog nogometa (NFL). Spomenimo uz to idealnu floridsku klimu i lakši ritam utakmica pred kraj karijere te naravno bogat ugovor koji ga čeka. Ima sasvim dovoljno argumenata da uskoro donese jako tešku, ali i važnu odluku. A u tome će mu pomoći novi igrači koje Zidane i čelnici Reala guraju u udarnu momčad koji su mu konkurencija.