DODATAK VIŠE

Otvoren foto natječaj ATP turnira u Umagu

10.07.2012 u 15:25

Bionic
Reading

Organizatori ATP Vegeta Croatia Open Umag turnira prvi su puta ove godine odlučili, u partnerstvu sa Zborom fotografa Hrvatske, nagraditi najbolje fotografe koji će tijekom 11 dana pratiti sportska i popratna zbivanja u Umagu

Autori tri najbolje fotografije u kategorijama 'Tenis' te 'Popratna događanja turnira' bit će nagrađeni, a fotografije koje moraju biti poslane najkasnije do 25. srpnja 2012. će ocjenjivati stručni žiri. Žiriranje će se održati u kolovozu, a dodjela vrijednih nagrada u rujnu 2012. godine.

Svi fotografi koji su akreditirani za praćenje 23. ATP Vegeta Croatia Opena, kao i službeni fotografi turnira mogu sudjelovati u foto natječaju, a poslane fotografije moraju zadovoljavati sve uvjete iz natječaja koji je objavljen na službenim web stranicama turnira.

Već 23. godinu zaredom umaški je turnir mjesto odličnog tenisa, dobre zabave, bogatog glazbenog i popratnog zabavnog programa, a mnogi od tih trenutaka postaju trajne uspomene zabilježene profesionalnim okom fotografa. Neke od najljepših razglednica Umaga nastale su upravo na teniskom turniru.

Do 15. srpnja u Umagu će se moći vidjeti najbolji hrvatski tenisači, prošlogodišnjeg branitelja naslova i još dvojicu bivših pobjednika. Izrazito jaki umaški turnir garantira čak četiri igrača koji se na ATP listi nalaze unutar 25 mjesta ATP ljestvice. 23. ATP Vegeta Croatia Open od velike je važnosti za promociju Umaga, Istre i Hrvatske u svijetu. Prijenosi i snimke mečeva iz Umaga bit će prikazani na 15 TV postaja u do sada potvrđene 133 zemlje svijeta na pet kontinenata.

Osim vrhunskog sporta umaški turnir već tradicionalno donosi i pregršt dobre zabave, tako posjetitelji mogu uživati u svakodnevnim nastupima vrhunskih domaćih glazbenika poput Olivera Dragojevića, Ane Rucner i JINX-a, ali i svjetskih zvijezda poput Estelle i Freemasonsa.