williams potvrdio

Otpisani Robert Kubica se vraća u Formulu 1: Ostalo slobodno još samo jedno mjesto...

22.11.2018 u 11:04

Bionic
Reading

Momčad Williamsa potvrdila je ovog četvrtka kako će uz Georgea Russella u sljedećoj sezoni njezin bolid voziti i povratnik Robert Kubica...

Podsjetimo, 33-godišnji Poljak bio je jedan od najvećih talenata svoje generacije, no u Formuli 1 uspio je pobijediti tek jednom u Montrealu 2008. godine, prije nego što je stradao u teškoj reli nesreći početkom 2011. godine.

Kubica je prošao kroz velik broj operacija kako bi vratio funkcionalnost svoje desne ruke i činilo se da mu je karijera završena, a avantura reli utrkivanja koja je uslijedila nije mu donijela uspjeha.

Ipak, prošle godine iznenadio je dobrom vožnjom testirajući Renault, da bi ga Williams imenovao za svog rezervnog vozača u 2018. godini.

Kubica će sljedeće sezone dobiti mjesto vozača Williamsa u utrkama Formule 1 te tako kompletirati neočekivani povratak nakon što je mnogo puta već bio otpisan.

'Mislim da mi je ovo jedno od najvećih postignuća u životu,' priznao je Robert Kubica.

Za volanom će zamijeniti Sergeja Sirotkina čiji su financijeri odlučili napustiti Williams zbog očajnih rezultata ove sezone i zadnjeg mjesta u poretku konstruktora.

Nakon objave da će Kubica voziti za Williams, ostalo je u Formuli 1 još samo jedno slobodno mjesto i to u Toru Rossu, a mladi Tajlanđanin Alexander Albon slovi za favorita da ga ugrabi, iako ima potpisani ugovor s Nissanom za sljedeću sezonu Formule E...

Formula 1, VN SAD-a Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia