Oglasili se i iz saveza

Otkriveno tko je kriv za neviđeni kaos koji je šokirao cijeli svijet; pogledajte što se događalo na utakmici Brazila i Argentine, o kojoj će se još dugo pričati

06.09.2021 u 08:58

Bionic
Reading

Svijet su obišle slike i snimke neviđenog kaosa u Brazilu, a sada se zna što se točno dogodilo

Kvalifikacijska utakmica za Svjetsko prvenstvo između Brazila i Argentine u Sao Paolo naprasno je prekinuta već u 5. minuti i to zbog suludog ponašanja državnih službenika. Zaposlenici brazilske agencije za javno zdravstvo (Anvisa) tražili su četvoricu Argentinaca kako bi ih deportirali.

  • +11
Brazil - Argentina Izvor: EPA / Autor: Sebastiao Moreira

Glavni krimen Messijevih suigrača Giovanija Lo Celsa, Emiliana Martineza, Cristiana Romera i Emiliana Buendije je taj što su navodno lagali pri ulasku u zemlju da nisu bili u Velikoj Britaniji kako bi izbjeglu obaveznu karantenu od 14 dana. Službenici su za vrijeme utakmice upali na teren i htjeli ih odmah deportirati iz zemlje.

Skandalozne i šokantne scene obišle su cijeli svijet, a suludim ponašanjem državnih službenika bili su nemalo iznenađeni i u Brazilskom nogometnom savezu. Iz Saveza su se oglasili na Twitteru.

'Brazilski nogometni savez žali zbog događaja zbog kojih je prekinuta utakmica, a istovremeno brani i poštuje sve Covid protokole. Ipak, u potpunosti smo iznenađeni potezom Anvise. Smatramo da su imali dovoljno vremena u danima prije utakmice da riješe problem, a ne tijekom utakmice. Želimo istaknuti da ni u kojem trenutku i ni na koji način nismo tražili da se sankcioniraju igrači Argentine i nemamo baš ništa s upadom službenika na teren', jasni su bili u Savezu.

Argentinci su u Brazil stigli tri dana prije utakmice, ali državni službenici nisu bili dovoljno ažurni. Šef Anvise najavio je da će njegovi zaposlenici otići u hotel u kojem odsjedaju Argentinci, ali kako tamo nisu našli tražene igrače, otišli su na utakmicu i izazvali kaos. O sramotnom činu ranije se oglasio i Lionel Messi te također vrijeme reakcije ističe kao ključni detalj.

'Ovdje smo već tri dana. Čekali su da utakmica počne. Pa zašto nas nisu ranije spriječili? Zašto nam nisu rekli već u hotelu? Cijeli svijet nas sada gleda.'

Sličnog je razmišljanja i izbornik Argentine Lionel Scaloni.

'Žao mi je zbog ovoga. Neovisno o tome je li se nešto dogodilo, ovo nije bilo vrijeme za ovakvu intervenciju. Trebala je ovo biti zabava za sve, da uživaju u najboljim svjetskim nogometašima. Nama nitko ni u jednom trenutku nije rekao da oni ne smiju igrati. Mi smo htjeli utakmicu, htjeli su je i Brazilci', kaže Scaloni.

Ostaje samo pitanje tko će odgovarati za ovaj suludi čin i hoće li se utakmica ikada nastaviti. Kaos na terenu možete pogledati OVDJE.