talent se budi?

Otkriveno što je sve Verstappen radio u Monte Carlu: Ipak se može!

29.05.2018 u 20:16

Bionic
Reading

Nakon blamaže dan prije, Max Verstappen se istaknuo najvećim brojem pretjecanja na Velikoj nagradi Monaka i tako barem na kratko utišao svoje kritičare...

Nizozemski 20-godišnji vozač po mnogima je najveći talent Formule 1 i budući svjetski prvak, a to što ima već tri pobjede u karijeri ide mu u prilog. No, ove sezone radi gluposti na stazi tijekom svakog F1 vikenda, što je kulminiralo u Monaku zabijanjem u ogradu na trećem slobodnom treningu.

  • +28
Utrka Formule 1 za Veliku nagradu Monaka Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Verstappen zbog svojeg gafa uopće nije mogao nastupiti na kvalifikacijama i morao je startati zadnji, iako je imao najbrži bolid na raspolaganju.

Poznavajući ga, u utrci su mnogi prognozirali da će napraviti krš i lom već u početnim krugovima, ali utišao je svoje kritičare solidnom vožnjom i brojnim čistim pretjecanjima. Većinu nismo vidjeli u izravnom prijenosu, ali pojavila se onboard snimka na službenom Youtube kanalu Formule 1. Na startu je prešao Grosjeana i Magnussena, Strolla na izlasku iz tunela, a krasnim manevrom u najsporijem dijelu staze sredio je i Ericssona. Do kraja utrke prošao je i pokraj Leclerca te se u jedinom pomalo sumnjivom manevru probio i ispred Carlosa Sainza.

Izvor: Screenshot / Autor: Youtube

Max je dokazao da je u Monte Carlu ipak moguće pretjecati, barem ako imaš puno brži bolid od konkurencije, a devetim mjestom malo je popravio dojam i smanjio pritisak sa svojih leđa.

'Ne trebaju mi kritike, znam što sam krivo napravio i što moram promijeniti,' poručio je svima Verstappen koji se nada boljem vikendu za dva tjedna u Montrealu.

No, ugledni kritičari nisu umuknuli, dapače. Niki Lauda je nakon utrke izjavio da Maxu treba promijeniti mozak ako žele da krene naprijed, a Nico Rosberg kaže da za ovog vozača Red Bulla nema puno nade. Ako još tome dodamo da uz sebe ima problematičnog oca Josa koji nema dlake na jeziku i šefa Helmuta Marka koji je još gori, jasno je da mladi Nizozemac živi pod nenormalnim pritiskom i neće mu biti lako izvući se iz ove krize...