veliki preokret

Otkriveno je zašto je Slaven Bilić odbio ponudu turskog velikana; preuzima li jednu od najjačih europskih reprezentacija?

10.01.2022 u 13:58

Bionic
Reading

Kineska avantura Slavena Bilića (53) je završena, bivši hrvatski izbornik i službeno je napustio momčad Beijing Guoana te za sada razmatra ponude koje su mu pristigle proteklih tjedana

Turski su mediji već više od dva tjedna uvjereni kako Slaven Bilić (53) nakon raskida ugovora s kineskim prvoligašem Beijing Guoan preuzima Fenerbahče.

Nagađalo se kako Bilić ima dvije jake ponude, uz onu iz Fenerbahčea, želio ga je i njegov nekadašnji klub Bešiktaš. No, čini se kako bivši hrvatski izbornik ipak neće krenuti put Turske. Realno, sigurno je da su ponude koje su pripremili Fener i Bešiktaš izazovne i financijski izdašne, no pojavio se opasan konkurent.

Naime, poljski mediji tvrde kako je Slaven Bilić jedan od glavnih kandidata za novog izbornika njihove reprezentacije!

Dobro obaviješteni Sport.pl tvrdi kako je Bilić u ovom trenutku najrealnija opcija za poziciju poljskog izbornika. No, problem ni mogao biti težak položaj reprezentacije i nimalo dobar trenutak za početak izuzetno nezahvalnog posla.

Jer Poljsku čeka baraž za plasman na SP 2022. godine u Kataru. Poljaci prvo igraju s Rusijom, a ako pobjede idu na boljeg iz susreta Švedske i Češke.

Ove su utakmice na rasporedu krajem ožujka (s Rusijom 24. ožujka, a ako pobijede onda 29. ožujka drugi susret baraža), pa vremena za upoznavanje s igračima i samu pripremu utakmica novi izbornik gotovo da i ne bi imao. Bez obzira na sve, Poljaci se nadaju kako će Bilić ipak prihvatiti ovaj izazov jer je Poljska s Lewandowskim, Milikom, Zielinskom i ostalima nominalno jedna od najjačih europskih reprezentacija...