slažete li se s izborom?

Otkriveno Dalićevih 11 za Nigeriju, izbornik posve iznenadio hrvatsku javnost...

11.06.2018 u 10:24

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija otputovala je u Rusiju, a izbornik Zlatko Dalić u sljedećih pet dana trebao bi posve poštimati linije svoje momčadi

Odlaskom u Rusiju hrvatska nogometna reprezentacija krenula je na završno 'glancanje' forme i uigravanje. U nedjelju je izbornik Dalić okupio reprezentativce, a prije toga prisustvovao je šestom izdanju HUNS-ove akcije Nogometaš, u kojoj su igrači, treneri i suci birali najbolje u hrvatskom nogometu.

Naravno, izbornik nije mogao izbjeći pitanje o sastavu, a kada smo ga pitali ima li dilema - jasno je poručio.

  • +8
Trofej Nogometaš Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

'Nemam nikakvih. Sve znam. Ali sada ćemo još na ovih pet treninga provjeriti sve i dodatno ih uigrati. Odradili smo dobre pripreme, dobro igrali protiv Brazila, dobili jak Senegal, iako nismo igrali najbolje, imamo velike nade i očekivanja i spremni smo. Trebat će malo sreće, ali ona prati hrabre, a mi jesmo hrabri', rekao je Dalić te nastavio.

'Protiv Nigerije neće igrati mladi ili stari, nego će igrati najbolji. Mene ništa neće pokolebati, ja znam svoj posao i radim ga najbolje što znam. Neće me izbaciti nikakvi komentari, nikakvi stručnjaci. Molim vas sve samo za pozitivu pa ako izgubimo, onda napadajte', poručio je.

Dakle sastav za Nigeriju je očito već posložen.

S obzirom na samopouzdanje koje ima i koje prenosi na igrače, vjerujemo u njegov izbor. A on, prema viđenom u proteklih 15 dana, trebao bi izgledati ovako: Subašić Vrsaljko, Vida, Lovren, Strinić Rakitić, Modrić Rebić, Kramarić, Perišić Mandžukić.

Ovim sastavom neke je analitičare potpuno iznenadio jer u sastavu ima čak četvoricu napadača (Rebić, Kramarić, Perišić i Mandžukić), a s druge strane u obrani nema iskusnog Vedrana Ćorluke. Stoga se mnogi pitaju je li moguće da će Dalić baš ovih 11 poslati na teren protiv Nigerije?

  • +16
Prijateljska utakmica Hrvatska - Senegal (Osijek, 8.6.2018.) Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL