DOLAZI ŽENSKI BOLT

Otkrivena najveća zvijezda 62. Hanžeka

24.08.2012 u 11:07

Bionic
Reading

Nije samo Sandra Perković. Domaća heroina će na 62. izdanju memorijalnog mitinga Boris Hanžeković imati i 'zvjezdanu pratnju' u kojoj će biti i najbolja sprinterica današnjice Allyson Felix

Organizatori IAAF Zagreba ponosno su objavili da će 'uz Savu' trčati i trostruka zlatna olimpijka iz Londona Allyson Felix. Amerikanka je do ovoga ljeta imala čak osam zlata sa Svjetskih prvenstava, ali i 'samo' jedno olimpijsko zlato, iz Pekinga sa štafete 4X400. U Londonu je obranila taj uspjeh, sudjelovala i u trijumfu na 4X100 te uzela pojedinačno zlato na 200 metara.

Tako će 26-godišnja Amerikanka, koja ove sezone često ruši granicu od 22 sekunde na 200 metara, imati lijepu priliku da bitno popravi rekord mitinga iz 1999. kada je Nigerijka Nku slavila rezultatom 22.58.

Felix je u Londonu uzela tri zlata, baš kao i Usain Bolt, a od sprinterskih zvijezda uspješniji je bio samo plivački trojac Phelps - Franklin - Schmitt.

Još jedna lijepa pozivnica za sve ljubitelje atletike u Hrvatskoj da 4. rujna dođu na stadion Mladosti, a tamo bi se mogla naći još jedna sprinterska olimpijska pobjednica iz Londona koja još nije definirala sve detalje s organizatorima Hanžeka.

Ulaznice (raspon cijena od 15 do 200 kuna) u prodaju idu već u subotu.