što će biti s modrićem?

Otkriven popis igrača koji su višak u Realu; ovo je početak velike čistke na Santiago Bernabeu

27.07.2020 u 08:12

Bionic
Reading

Real Madrid je osvojio naslov prvaka Španjolske, još je u igri i za osvajanje Lige prvaka, ali momčad 'kraljeva' će u sljedećoj sezoni izgledati bitno drugačije. Čelnici kluba prodajom nekoliko razvikanih zvijezda koje su se pokazale nedostojnima 'kraljevskog' dresa žele sakupiti 200 milijuna eura

Španjolski mediji navode kako se na Santiago Bernabeu ovog ljeta može očekivati veliki promet. U planu je kupovina nekoliko 'kapitalaca', ali prije toga se čelnici Reala moraju nekako riješiti preskupih zvijezda koje se nisu pokazale kao pojačanja.

Popis 'viškova' postoji već odavno, neka se imena na njemu nalaze već duže vrijeme. Na samom su vrhu dva zvučna imena - Gareth Bale i James Rodriguez. Teško je procijeniti koliko su se obojica isplatila Realu, ali dojam je kako su u klubu napravili više problema nego koristi.

I dok je Bale još nešto i odigrao, barem kad nije bio ozlijeđen, Rodriguez se uglavnom pokazao kao veliki promašaj. Bale je konstantno 'u izlogu', bilo je puno zainteresiranih klubova, ali posljednja četiri prijelazna roka nitko nije konkretizirao taj interes. Pitanje je hoće li ga se Real uspjeti riješiti i ovog ljeta...

Rodriguez je pak bio i na posudbi u minhenskom Bayernu, tamo je radio puno problema tadašnjem treneru, bivšem hrvatskom izborniku Niki Kovaču. Kako god bilo, Kolumbijac je sjajan nogometaš, ali kao da ima problema 's glavom'. Uz to je i preskup za većinu europskih klubova. Posljednje informacije iz Madrida kazuju kako bi karijeru ipak mogao nastaviti u Engleskoj, u redovima Manchester Uniteda. Real je za njega do sada tražio 50 milijuna eura, ali cijena mu nezadrživo pada i dojam je kako bi se 'crveni vragovi' i 'kraljevi' mogli naći na pola puta - za 25 do 30 milijuna eura! No, u igru se uključio i Everton, pa treba pričekati.

Uz Balea (za kojeg Real nije dobio niti jednu konkretnu ponudu!) i Rodrigueza, na 'listi za odstrel' koju je sastavio Zinedine Zidane su još srpski napadač Luka Jović, te Dani Ceballos (na posudbi u Arsenalu), Marcelo, Oscar Rodriguez (na posudbi je u Leganesu), Jesus Vallejo, Mariano Diaz i Brahim Diaz...

  • +5
Granada - Real Madrid Izvor: EPA / Autor: JUANJO MARTIN

Real je u međuvremenu potvrdio prodaju Achrafa Hakimija za 40 milijuna eura milanskom Interu dok su za Javija Sancheza dobili tri milijuna eura od Valladolida.

Cilj je prikupiti 200 milijuna eura od prodaje, pa se čini da bi mogli uspjeti, posebice nakon što je otkriveno kako novi trener Monaca, naš Niko Kovač, želi u redove 'kneževa' dovesti Luku Jovića. Baš je Kovač 'stvorio' Jovića u frankfurtskom Eintrachtu, a sad bi ga u Monacu mogao vratiti u život.

Marcelo je najavio odlazak u Juventus kod svog velikog prijatelja Cristiana Ronalda, a ostaje pitanje što će biti s Lukom Modrićem. U Realu su tijekom sezone razmišljali o tome da prodaju kapetana hrvatske reprezentacije kako bi barem nešto zaradili. No sada je najavljeno kako bi, nakon osvajanja naslova prvaka, veterani Modrić i kapetan Sergio Ramos trebali dobiti nove ugovore do kraja lipnja 2022. godine.