problematični kolumbijac

Otkriven nevjerojatan podatak zbog kojeg se Niko Kovač nenadano našao u problemima

29.01.2019 u 11:18

Bionic
Reading

Minhenski Bayern u velikom je naletu, Niko Kovač konsolidirao je momčad, uveo red u svlačionicu i sada ima niz od sedam prvenstvenih pobjeda uz sjajnu gol-razliku 20:4, a ukupno je povezao deset utakmica bez poraza u svim natjecanjima! Za potpunu sreću Kovač treba učiniti samo jedno - riješiti se najvećeg buntovnika. No to neće biti lako...

Trebalo je vremena da sve sjedne na mjesto, prolazio je Niko Kovač sa svojim Bayernom tešku krizu, smjenjivali su ga, tjerali iz kluba... Pa ipak, bivši je hrvatski izbornik uspio preživjeti prve mjesece na klupi minhenskog velikana, preživio je i tešku rezultatsku krizu te pobunu u svlačionici i sada je na najboljem putu da preuzme vrh prvenstvene ljestvice.

Od 10. studenog i gostujućeg poraza 3:2 u derbiju s dortmundskom Borussijom Kovačeva je momčad u svim natjecanjima nanizala deset utakmica bez poraza - osam pobjeda i dva remija. U Bundesligi je Bayern nanizao sedam pobjeda i sada je na samo šest bodova zaostatka za vodećom Borussijom (D).

Našem je treneru ostao samo jedan problem, ali on nije tako bezazlen. Naime, James Rodriguez (27) od samog je početka kamen spoticanja, nezadovoljan igrač na posudbi iz madridskog Reala, te je konstantni faktor razdora u svlačionici. Kovač je odlučan u namjeri da ga na kraju sezone vrati u Madrid, a prvi je razlog njegova cijena. Bayern bi za njega Realu trebao platiti 42 milijuna eura odštete. No još je veći razlog konstantna Rodriguezova konfliktnost, kako prema treneru Kovaču, tako i prema nekima od suigrača.

Njemački Die Welt tako napominje kako je Rodriguez 'osoba s izrazito velikim potencijalom za konflikt', ali ujedno je 'tehnički najbolji igrač njemačkog prvaka koji je u ovom trenutku tek statist s ulogom rezerve'.

Priča nije tako jednostavna, navode njemački mediji, napominjući kako Rodriguez od prvog dana radi probleme Kovaču. Kao jedan od primjera donose informaciju da je kolumbijski ofenzivni veznjak na treninge dolazio 45 minuta prije početka iako Kovač insistira na tome da igrači stižu sat vremena ranije...

  • +8
Bundesliga, Eintracht - FC Bayern Izvor: Pixsell / Autor: Uwe Anspach/DPA/PIXSELL

Bivši hrvatski izbornik pokušao ga se riješiti u ovom zimskom prijelaznom roku, ali u Realu nisu željeli ni razmišljati o prijevremenom povratku njihovog igrača na posudbi. Možda je još veći problem za Niku Kovača činjenica da u Bayernu doživljavaju Jamesa Rodrigueza kao igrača preko kojeg mogu dobiti puno toga, ali izvan nogometnog terena.

Kolumbijac na društvenim mrežama ima više od 41 milijun pratitelja i to je 'vojska sljedbenika' koju nitko ne može i ne smije ignorirati. Posebice ako se zna da jedan Thomas Müller u isto vrijeme ima oko sedam milijuna pratitelja, čak 34 milijuna MANJE od Rodrigueza.

Znakovito je, dodaju u Die Weltu, to kako je Rodriguezov dres i dalje jedan od najprodavanijih, a koliko je popularan, vidjelo se i na kratkim pripremama u Kataru, u kojem je bio najtraženiji igrač među navijačima koji su tamo dočekali i pratili Bavarce. Još je važniji utjecaj koji James Rodriguez ima u Južnoj Americi te zbog njega iz mjeseca u mjesec raste interes tamošnje nogometne publike za Bayern, a tolike milijune potencijalnih potrošača nitko ne želi prepustiti nekoj drugoj momčadi.

  • +10
Niko Kovač, trener Bayerna Izvor: Pixsell / Autor: Sven Hoppe/DPA/PIXSELL

Tako se Niko Kovač nenadano našao u velikim problemima - klupski čelnici ozbiljno razmišljaju o tome da zadrže Jamesa Rodrigueza, a on s kolumbijskim reprezentativcem nikako ne može pronaći zajednički jezik i praktički ga je prekrižio. O tome najbolje govori podatak kako Rodriguez u posljednjih nekoliko utakmica u igru ulazi s klupe u samoj završnici te dobije svojih 10-15 minuta na terenu. A Bayern pobjeđuje sve redom pa nitko od klupskih čelnika nema razloga zbog toga prigovarati ili vršiti pritisak na Niku Kovača...