MEDVEŠČAK U DRAMI?

Otkazivanje Arene bio bi skandal i financijsko samoubojstvo

04.01.2011 u 13:27

Bionic
Reading

S obzirom na milijunski dug Zagrebačkog holdinga prema tvrtki Ingra, vlasniku Arene Zagreb, odjednom je postalo upitno hoće li Medveščak 21. siječnja moći odigrati prvu od četiri utakmice u Ebel ligi. Ipak, čini se da će na kraju sve biti OK

Može li se krajem siječnja dogoditi sportski skandal  - da Medveščak ne odigra u Areni Zagreb svoje četiri utakmice u okviru Ebel lige? Ako je suditi prema informacijama koje kolaju medijskim prostorom ovog trenutka, odgovor je potvrdan. No isto tako ne treba paničariti - tih 10-ak milijuna kuna, koliko Holding duguje Ingri, ipak nije tako nepremostiv problem. Baš tako smatraju i u Medveščaku.

'Uopće ne želim razmišljati o tome da ne igramo u Areni. Osim što bismo dobili strašnu kaznu od vodstva lige i ne bismo ostvarili određenu dobit zbog prodaje ulaznica i reklama, ne mogu vam ni opisati sramotu i pad ugleda, i to ne samo kluba, nego i Zagreba i Hrvatske kad bi se tako nešto dogodilo', kazao nam je gotovo u dahu Damir Gojanović, prvi čovjek kluba, u kratkom telefonskom razgovoru, dodajući: 'Imamo potpisan ugovor o korištenju Arene i pripremamo se za taj spektakl. Na te četiri utakmice doći će i četiri strana gradonačelnika i ne mogu ni zamisliti blamažu kad bi se sve odgodilo.'

Premda su neke radiostanice u utorak prenijele vijest da 'medvjedi' definitivno neće igrati u Areni, to se pokazalo kao novinarska patka. Ipak, u Areni Zagreb upozoravaju na postojanje problema.

'Otkazani su redovni treninzi sportskih klubova u maloj dvorani, no problem bi mogli biti hokejaši i sajmovi u veljači. Neki aranžmani su avansni. Nadam se da će Grad i Vlada poštovati svoje obaveze prema Ingri', kazao nam je direktor Arene Tomislav Pervan.